Gjest Gjest Skrevet 19. september 2006 #1 Skrevet 19. september 2006 Har en masse egg (17 stk) som gikk ut på dato igår, hva i all verden kan jeg lage av de? Omelett spiser jeg hver dag til frokost, så er ikke så lysten på det til middag og.. Noen andre gode forslag eller oppskrifter?
Gjest Fjellsippa Skrevet 19. september 2006 #2 Skrevet 19. september 2006 Nå har egg ganske lang holdbarhet, så selv om datoen gikk ut i går holder de nok noen uker til. Det du kan gjøre hvis du har fryser og liker å bake, er å bake noen kaker. Det finnes masse fine oppskrifter på nettet. Eller steke en haug vafler å fryse ned. De blir gode hvis du tiner dem i stekovnen.
Colargol Skrevet 19. september 2006 #3 Skrevet 19. september 2006 Du kan lage eggerøre Eggerøre som tilbehør til laks/ørret (både kokt,stekt,gravet og røkt) og spekemat, kokt skinke og masse mer. (men dette vet du sikkert..) Og du kan lage fylte egg bare for moro skyld, mmm Du kan koke egg og ha dem i salat, i tomatsuppe, på brød/sandwich Jeg kunne fortsatt i det uendelige! Nå må jeg nesten kjøpe egg på vei hjem i dag....
Gjest Gjest Skrevet 19. september 2006 #4 Skrevet 19. september 2006 Apropos egg, noen som husker den vanntesten for å finne ut om de er dårlige? Er det sånn at om de synker så kan de brukes mon tro?
Arkana Skrevet 19. september 2006 #5 Skrevet 19. september 2006 Er det sånn at om de synker så kan de brukes mon tro? ← Ja, hvis de synker er de friske. Flyter de må de kastes. Men, du vil uansett kjenne på lukten når et egg er dårlig. Ellers, til TS: du kan lage pai med eggestand, suffléer, forskjellige kaker (f.eks. suksessterte bruker opp en del egg), makaroniform (kokt makaroni, kjøttpølse i skiver, purreskiver, mais og rød paprika legges lagvis i en ildfast form. Visp sammen 4 egg, 4 dl melk og salt/pepper og hell over. Stekes ved 225 grader i 30 minutter).
Colargol Skrevet 19. september 2006 #6 Skrevet 19. september 2006 makaroniform (kokt makaroni, kjøttpølse i skiver, purreskiver, mais og rød paprika legges lagvis i en ildfast form. Visp sammen 4 egg, 4 dl melk og salt/pepper og hell over. Stekes ved 225 grader i 30 minutter). ← Akkurat den hørtes kjempegod ut! Aldri gjort det på den måten før!
Susannah Skrevet 19. september 2006 #7 Skrevet 19. september 2006 Du kan lage arme riddere: skiver dyppet i eggerøre og stekt på steikepannen, kjempegodt
Dizzy Skrevet 19. september 2006 #9 Skrevet 19. september 2006 Crabsticssalat 5-6 egg 2 pk crabstics 1 pk majones 3-4 ss rømme litt salt og pepper Kanskje ikke så veldig sunt, men kjempegodt med loffskiver til. Kan ikke alltid være sunne, kan vi vel?
Gjest Gjest Skrevet 19. september 2006 #10 Skrevet 19. september 2006 Du finner kanskje noe på www.egg.no?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå