Gjest Primula Skrevet 19. september 2006 #1 Skrevet 19. september 2006 Jeg vet at det finnes mange sÄnne trÄder her, men jeg spÞr igjen lilkevel. jeg skal lage koldbord til barnedÄp. Det starter i kirka kl. 11 og mange har et stykke Ä kjÞre. Regner derfor med at de fleste er veldig sultne nÄr vi skal spise i halv 2- tida. Det er 25 gjester, av dem er det fire barn under 8 Är. Dette er det jeg har tenkt Ä servere: Varm- mat: Kylling ( filet eller lÄr..) Paella med grÞnnsaker, ris og krepsehaler. Spekemat Kald elgstek RÞkt laks KjÞttboller lefser med fyll ( salat, rÞmmedressing og skinke.) Halve egg med reker EggerÞre Potetsalat Waldorfsalat Pastasalat med skinke GrÞnn salat Ulike typer brÞd: valnÞttbrÞd, tomat- og olivenbrÞd, loff osv Ulike dressinger Er det noe mer jeg bÞr ha med? Hva kan jeg servere til kjÞttbollene? Kan jeg ta to boller pÄ et grillspyd f.eks? Tenker at dette skal vÊre mest til barna egentlig. Og fremfor alt, hvor mye skal jeg beregne av hver ting. HVor mange kyllingfileter, hvor mange egg i eggerÞra, er det nok med ei lakseside, hvor mye spekemat, hva slags spekemat? HVa gÄr det mest av pÄ sÄnne koldtbord? HVor mange brÞdskiver per pers? Fryktelig mange spÞrsmÄl her, men hÄper noen tar seg tid til Ä svare pÄ noe
Gjest Primula Skrevet 20. september 2006 #2 Skrevet 20. september 2006 Kom igjen da folkens...Det er da sikkert mange her som har laget koldtbord selv. Dere trenger ikke Ä svare pÄ alt. Hvor mange brÞdskiver regner dere per pers f.eks? Er det nok med en bit kylling per pers? VÊÊÊr sÄ snill....
Gjest Gjest1 Skrevet 20. september 2006 #3 Skrevet 20. september 2006 Bedre Ä ha for mye enn for lite ihvertfall... Jeg er ikke sÄ god pÄ beregninger, kanskje du kan ringe et cateringfirma? ellers; lag MYE mer eggerÞre enn du tror du trenger. I alle de selskapene jeg har vÊrt i blir det alltid tomt for eggerÞre. SÄ og si alle spiser dette
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2006 #4 Skrevet 20. september 2006 Beregn ca 250 g kjÞtt/fisk/paella per person EggerÞre av 2x25 egg 3 loffskiver per person KjÞttboller kan tres pÄ grillspyd sammen med sherrytomater, druer og ostebiter. Kyllingfilet kan deles i to, marineres, stekes og tres pÄ grillspyd. nero
Gjest Fruktfat Skrevet 20. september 2006 #5 Skrevet 20. september 2006 ellers; lag MYE mer eggerĂžre enn du tror du trenger. I alle de selskapene jeg har vĂŠrt i blir det alltid tomt for eggerĂžre. SĂ„ og si alle spiser dette â :enig_anim: jeg er fryktelig dĂ„rlig pĂ„ Ă„ beregne, men altsĂ„ masse egg (jeg synes 2x25 er lite, samme med 3 loffskiver pr pers), heller for mye enn for lite. uff, dette var ikke til mye hjelp ser jeg.--
Gjest Gjest1 Skrevet 20. september 2006 #6 Skrevet 20. september 2006 Jeg ville nok beregnet fem skiver til hver... Men jeg er av typen som alltid lager for mye mat da... Det fine med koldtbord er jo at vertsskapet kan spise opp resten de pÄfÞlgende dagene, sÄ det er ikke sÄ krise om det blir noe igjen liksom
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2006 #7 Skrevet 20. september 2006 Her er eksempel pÄ en meny jeg fant pÄ nettet: Roastbiff, 60 g per porsjon RÞkt skinke, 60 g per porsjon Karbonade med lÞk, 1 stk per porsjon Paté, 40 g per porsjon Spekemat, 80 g per porsjon EggerÞre, 1 egg per porsjon Kabaret, 40 g per porsjon GrÞnn salat, 40 g per porsjon Potetsalat, 40 g per porsjon Waldorfsalat, 40 g per porsjon Cumberlandsaus, 10 g per porsjon RÞmme, 20 g per porsjon Remulade, 10 g per porsjon Reker, 60 g per porsjon Kokt Þrret, 60 g per porsjon Pepperrotkrem, 20 g per porsjon "Beregn ca 500-600 g mat per person inkludert tilbehÞr, ca. halvparten bÞr vÊre fisk/kjÞtt" Tviler sterkt pÄ at det er noen som spiser 5 loffskiver i tillegg til dette, pleier selv Ä nÞye meg med 1 eller 2. nero
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2006 #8 Skrevet 20. september 2006 :enig_anim: jeg er fryktelig dĂ„rlig pĂ„ Ă„ beregne, men altsĂ„ masse egg (jeg synes 2x25 er lite, samme med 3 loffskiver pr pers), heller for mye enn for lite. uff, dette var ikke til mye hjelp ser jeg.-- â Jeg kommer fra en ganske storspist familie, og de gangene jeg har laga koldtbord har det vĂŠrt mer enn nok med 1 egg per person til eggerĂžre. Spesielt nĂ„r jeg ser at du skal ha masse annet ogsĂ„. Blir sikkert noe helt annet pĂ„ et spekebord.
Gjest Fruktfat Skrevet 20. september 2006 #9 Skrevet 20. september 2006 Jeg kommer fra en ganske storspist familie, og de gangene jeg har laga koldtbord har det vĂŠrt mer enn nok med 1 egg per person til eggerĂžre. â jeg hadde koldtbord her i jula, var 13 stk og lagde eggerĂžre av 24 egg. det ble fort tomt! husk at eggerĂžre er noe de aller fleste eter, tilogmed kresne barn samme med karbonader, jeg synes det var lite Ă„ beregne 1 pr pers. TS gjĂžr som hun vil, men jeg ser at hver gang det er spĂžrsmĂ„l om koldtbord her trekker mange fram at man bĂžr lage MYE eggerĂžre.
Gjest Primula Skrevet 20. september 2006 #10 Skrevet 20. september 2006 Tusen takk for mange fine tips! tror jeg kommer til Ä regne mer enn et egg per pers. Kanskje jeg lager av 40 egg f.eks. Ville dere spist tortillalefser med fyll pÄ et koldtbord? Har aldri fÄtt det jeg, men liker det kjempegodt, og tenker at det kanskje er mer for "ungdommen"...Blir en del ungdommer nemlig, og de liker kanskje sÄnne ting bedre en gravlaks og roastbiff? Dersom jeg deler en tortillalefse i to deler, hvor mange biter mÄ jeg regne med da tro? Det kan jo ikke fryses heller.. Ellers er det jo greit med alt som kan fryses. Det er absolutt bedre Ä lage for mye enn for lite. Og jeg er av den typen som lager altfor mye Da jeg laget tapas til 9 personer, var det mat til dobbelt sÄ mange.. Er det forresten noe dere synes mangler her?
pulverheksa Skrevet 20. september 2006 #11 Skrevet 20. september 2006 Jeg savner mer sjÞmat. Trenger ikke vÊre mye, men kanskje noe i tillegg til rÞykalaks. F. eks kjÞp noen pakker frossen kreps(40 kr kg pÄ ikea), de er bare Ä tine og legge opp pÄ fat i lag med noen bÄter sitron.
Gjest gjesten Skrevet 20. september 2006 #12 Skrevet 20. september 2006 Med tanke pÄ eggerÞre: hadde koldtbord i juli og vi var da ca 15 personer. lagde eggerÞre av en kartong (12 egg). Det ble ihvertfall alt for lite, men var sÄ mye som min svigermor vanligvis lager til sÄ mange personer. Og den familien er storspisere uten like. Bedre Ä lage litt for mye av maten generelt om det er som du sier at mange vil vÊre veldig sultne etter kirka. Siden det er sÄ sent som halv to, vil det kanskje vÊre "middagstid" for enkelte slik at de spiser mye?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for Ă„ kommentere
Du mÄ vÊre et medlem for Ä kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt Ă„ melde seg inn for Ă„ starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nÄ