Gå til innhold

Ertestuing


Anbefalte innlegg

Skrevet

I går la jeg ertene i vann over natta. Jeg tømte hele pakken så da heiv jeg like gjerne pakken. jeg tenkte ikke på at oppskriften på ertestuingen var på pakken. Er det noen her som har oppskrift til skikkelig god ertestuing? Takker for svar :)

Videoannonse
Annonse
Gjest Fjellsippa
Skrevet

Egentlig bruker jeg ikke oppskrift, men jeg kan jo forklare hvordan jeg gjør. Jeg legger også hele pakken i bløtt over natta. Dagen etter heller jeg ut bløtningsvannet og skyller ertene i kallt vann. Har de over i en stor kasserolle og fyller på vann til det dekker. Lar de koke til de går sund (etterfyller varmt vann så det står over hele tida). Jeg blander margarin og hvetemel med en gaffel. Har i så mye mel som mulig uten at det blir hardt. Når ertera er kokt visper jeg inn smør/melblandiga til stuinga får passe tykkelse. Smak til med salt, hvit pepper og litt sukker.

Det var det hele. Mye bedre og billigere enn 5 minutters poser. Og så går den godt å fryse i porsjoner og tine/varme i mikroen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...