Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 16. september 2006 #1 Skrevet 16. september 2006 Hei Hva er empanadas for noe?
Arkana Skrevet 16. september 2006 #2 Skrevet 16. september 2006 Du kan vel kalle det en slags meksikansk pirog, altså en deig med fyll stekt i ovnen.
Gjest Gjest Skrevet 18. september 2006 #4 Skrevet 18. september 2006 http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift6519.asp
Arkana Skrevet 18. september 2006 #5 Skrevet 18. september 2006 Jeg har tre oppskrifter: Empanadas I 400 g hvetemel 200 g kaldt smør i biter 1 ts salt 2 vispede egg 1 dl vann 300 g kokte moste poteter 300 g kjøttdeig 1 løk 2 egg 2 ts paprikapulver 2 ss persille 1 ts salt pepper 1 chili Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til en fast deig. La hvile i kjøleskap et par timer. Stek kjøttdeig og hakket løk og bland i de andre ingrediensene. Avkjøl noe. Del deigen i flere deler og kjevle ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med asjett/bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen. Pensle kanten med egg. Sett dem på stekebrett. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Alternativ deig: 60 g smør, 2 dl grovbakstmel, 100 g cottage cheese Empanadas II 250 g finhakket løk 4 vårløk i tynne skiver 3 knuste hvitløksfedd 200 g karbonadedeig 2 ts malt spisskummen 2 ts tørket oregano 250 g poteter i små terninger 500 g butterdeig 100 g sorte oliven, delt i fire 2 finhakkede hardkokte egg 1 egg, delt i plommer og hviter en klype paprikapulver en klype sukker Stek løk, vårløk og hvitløk mykt. Ta ut og brun kardonadedeigen. Tilsett løkblandingen, krydder og 1 ts hver av salt og pepper. Ta ut og avkjøl. Stek potetene møre og avkjøl, rør sammen med kjøttblandingen. Kjevle ut deigen 2,5 mm tykk og stikk ut 10 cm runde leiver. Fordel kjøttblandingen på den ene halvdelen av leivene, la det stå igjen en kant rundt det hele. Legg litt oliven og egg på toppen. Pensle deigkanten med eggehvite og brett deigen over i halvmåneform. Klem kantene godt sammen. Lag mønster i kantene med en gaffel og legg på stekebrett. Visp sammen eggeplomme, paprikapulver og sukker og pensle overflaten. Stek ved 200 grader i 15 minutter. Vegetar-empanadas (12 stk) 1 grovhakket løk 2 grovhakkede tomater (uten frø) 1 grovhakket grønn paprika 2 ss skivede sorte oliven 2 ss grovhakket bladpersille 3 ark butterdeig 185 g revet cheddar Fres løk, tomat, paprika og oliven i litt olje. Ta av varmen og rør inn persille. Avkjøl. Kjevle ut deigen og stikk ut 11 cm rundinger fra hvert ark. Fordel fyllet mellom hver runding. Dryss på revet ost og brett sammen. Klyp endene sammen. Lag to små snitt på toppen av pakkene. Legg på stekebrett og stek ved 200-210 grader i 15 minutter. Server med avocadosalat og guacamole.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå