Gå til innhold

empanadas


Gjest Gjest_gjest_*

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du kan vel kalle det en slags meksikansk pirog, altså en deig med fyll stekt i ovnen.

Skrevet

Jeg har tre oppskrifter:

Empanadas I

400 g hvetemel

200 g kaldt smør i biter

1 ts salt

2 vispede egg

1 dl vann

300 g kokte moste poteter

300 g kjøttdeig

1 løk

2 egg

2 ts paprikapulver

2 ss persille

1 ts salt

pepper

1 chili

Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til en fast deig. La hvile i kjøleskap et par timer. Stek kjøttdeig og hakket løk og bland i de andre ingrediensene. Avkjøl noe. Del deigen i flere deler og kjevle ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med asjett/bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen. Pensle kanten med egg. Sett dem på stekebrett. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Alternativ deig: 60 g smør, 2 dl grovbakstmel, 100 g cottage cheese

Empanadas II

250 g finhakket løk

4 vårløk i tynne skiver

3 knuste hvitløksfedd

200 g karbonadedeig

2 ts malt spisskummen

2 ts tørket oregano

250 g poteter i små terninger

500 g butterdeig

100 g sorte oliven, delt i fire

2 finhakkede hardkokte egg

1 egg, delt i plommer og hviter

en klype paprikapulver

en klype sukker

Stek løk, vårløk og hvitløk mykt. Ta ut og brun kardonadedeigen. Tilsett løkblandingen, krydder og 1 ts hver av salt og pepper. Ta ut og avkjøl. Stek potetene møre og avkjøl, rør sammen med kjøttblandingen. Kjevle ut deigen 2,5 mm tykk og stikk ut 10 cm runde leiver. Fordel kjøttblandingen på den ene halvdelen av leivene, la det stå igjen en kant rundt det hele. Legg litt oliven og egg på toppen. Pensle deigkanten med eggehvite og brett deigen over i halvmåneform. Klem kantene godt sammen. Lag mønster i kantene med en gaffel og legg på stekebrett. Visp sammen eggeplomme, paprikapulver og sukker og pensle overflaten. Stek ved 200 grader i 15 minutter.

Vegetar-empanadas (12 stk)

1 grovhakket løk

2 grovhakkede tomater (uten frø)

1 grovhakket grønn paprika

2 ss skivede sorte oliven

2 ss grovhakket bladpersille

3 ark butterdeig

185 g revet cheddar

Fres løk, tomat, paprika og oliven i litt olje. Ta av varmen og rør inn persille. Avkjøl.

Kjevle ut deigen og stikk ut 11 cm rundinger fra hvert ark. Fordel fyllet mellom hver runding. Dryss på revet ost og brett sammen. Klyp endene sammen. Lag to små snitt på toppen av pakkene. Legg på stekebrett og stek ved 200-210 grader i 15 minutter. Server med avocadosalat og guacamole.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...