Gå til innhold

mangold, hvordan bruker jeg det egentlig?


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Anbefaler kokebøkene fra The River Café når det gjelder mangold i suppe - mange fristende oppskrifter (feks minestrone og ribollita der mangold inngår som ingrediens).

En enkel måte å bruke mangold på: Riv i biter (som man river salat), forvell raskt i kokende vann og surr lett i panne med olivenolje og finhakket hvitløk + salt og pepper. Brukes som braisert spinat, dvs tilbehør til kjøtt eller fisk. Jeg har også blandet mangold og grønnkål - fungerer bra.

Dessuten er mangold og pak choi til forveksling (nesten) like - hvilket betyr at du fint kan woke mangolden og hvitløksbraisere pak choien, om det skulle passe sånn. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg prøvd mangold i suppa mi. Ble veldig godt, men var litt usikkert på om man bruker stilkene? De er jo litt grove, men jeg bare hakket de fint så da var det jo ikke noe problem egentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg prøvd mangold i suppa mi. Ble veldig godt, men var litt usikkert på om man bruker stilkene? De er jo litt grove, men jeg bare hakket de fint så da var det jo ikke noe problem egentlig.

Har inntrykk av at man i mange oppskrifter bare bruker bladene. I River Café- kokebøkene, derimot, står det presisert hvordan stilkene og bladene brukes separat i retten (stilkene tas i først sammen med andre grønnsaker som trenger lengre koketid, bladene tilslutt etc).

I kokeboken Moro, med mat fra Spania og Midt-Østen, finner man forøvrig en egen meze-rett med kun mangoldstilker (med tahini). Fin hvis man trenger å bruke opp eventuelt overskudd. ;)

Endret av piaf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...