salsera Skrevet 15. september 2006 #1 Skrevet 15. september 2006 Hvilke oljer har dere og hva pleier dere å bruke dem til. Kanskje jeg kan bli inspirert til å prøve noe nytt? Jeg har: Olivenolje; brukes til salater og i noen grønnsaksretter, pastaretter og i noen brødsorter. Solsikkeolje; brukes mest til steking, i noen grønnsaksretter og av og til i bakst. Linolje; brukes mest til brødlaging, men også litt i annen matlaging Valnøttolje; i salater Jordnøttolje; bruker jeg dessverre ikke så ofte, men har brukt den i wokretter og andre asiatiskinspirerte retter
Gjest gjesta Skrevet 15. september 2006 #2 Skrevet 15. september 2006 Chiliolje, kjempegodt å bruke i wok f.eks.
Lady_Sharon Skrevet 15. september 2006 #3 Skrevet 15. september 2006 jeg bruker peanutolje eller sesamolje i wok.
Nilma Skrevet 15. september 2006 #4 Skrevet 15. september 2006 Rapsolje - steking Extra Virgin olivenolje - dressinger o.l. Sesamolje - smakstilsetning i asiatisk mat Trøffelolje - til litt ekstra luksuriøs potetmos eller risotto Av og til har jeg også valnøttolje, det er jo utrolig godt, så jeg skulle gjerne hatt flere ideer enn salatdressing.
Gjest Gjesta Skrevet 15. september 2006 #5 Skrevet 15. september 2006 Rapsolje til steking og Extra Virgin olivenolje til dressinger.
Gjest piaf Skrevet 15. september 2006 #6 Skrevet 15. september 2006 Dere som bruker rapsolje til steking: Er det kaldpresset? Jeg finner nemlig bare den på butikkene (og den tåler ikke så høye temperaturer iflg opplysningene på flasken...)
Gjest Gjesta Skrevet 15. september 2006 #7 Skrevet 15. september 2006 Dere som bruker rapsolje til steking: Er det kaldpresset? Jeg finner nemlig bare den på butikkene (og den tåler ikke så høye temperaturer iflg opplysningene på flasken...) ← Jeg bruker denne fra Odelia, den er kaldpresset og kan brukes til steking.
Gjest Cosmic Girl Skrevet 15. september 2006 #8 Skrevet 15. september 2006 Jeg bruker avokado-olje til salater, dressing, etc etc
Nilma Skrevet 15. september 2006 #9 Skrevet 15. september 2006 Jeg bruker denne fra Odelia, den er kaldpresset og kan brukes til steking.←Den bruker jeg også, har ikke hatt noen problemer.
Malama Skrevet 15. september 2006 #10 Skrevet 15. september 2006 Jeg bruker en rapsolje til steking, men jeg husker nok ikke om den er kaldpresset (kan se om det står noe på den når jeg kommer hjem) Det er egentlig det eneste jeg pleier å ha, men nå har jeg i tillegg en olivenolje med basilikum i som jeg har fått, som jeg bruker å ha i pizzadeigen. Den er nok egentlig ment til dressinger etc (det er jo en extra vriginolje) men jeg lager aldri denslags, og synes den setter en fin smak på oizzadeigen (jeg ville jo ellers gjerne hatt basilikum på pizzaen, så hvorfor ikke, når jeg likevel fikk denne?)
Gjest gjest1 Skrevet 15. september 2006 #11 Skrevet 15. september 2006 Jeg har olivenolje og rapsolje til salater (blander dem sammen, faktisk) og vegetabilsk (den blå) melange til steking.
Arkana Skrevet 15. september 2006 #12 Skrevet 15. september 2006 Extra virgin olivenolje - dressinger, hjemmelaget majones/aïoli Solsikkeolje - frityrgryte Maisolje - hjemmelaget majones/aïoli og til kaker og annet som trenger nøytral olje Steker sjelden i olje (bruker flytende olivero).
Gjest Fjellsippa Skrevet 15. september 2006 #13 Skrevet 15. september 2006 Jeg bruker olivenolje ekstra virgin eller kaldpresset rapsolje til salater. Til å steke i kjøper jeg billige oljer f.eks. raps eller solsikke. Jeg bruker også disse oljene i brøddeig. Jeg lager aioli av en blanding av ekstra virgin olivenolje og en billig solsikkeolje. Da blir smaken mildere enn om jeg bare brukte olivenolje.
Gjest gjest1 Skrevet 15. september 2006 #14 Skrevet 15. september 2006 Jeg har en god ekstra vergin olivenolje og en nøytral rapsolje. Olivenoljen bruker jeg til alt som trenger smak f.eks. dressinger, smakstilsetter i majones og bakst. Rapsolje bruker jeg i den grad jeg steker i olje, og til bakst og til marinader som skal tåle høy varme og være nøytrale.
Gjest gjest1 Skrevet 16. september 2006 #16 Skrevet 16. september 2006 (endret) Jeg har jordnøttolje, solsikkeolje, olivenolje, sesamolje og chiliolje. De brukes til ulike ting, jordnøttoljen til wok hovedsakelig. Solsikkeoljen og olivenoljen til steking, bakst og dressinger. Sesam- og chilioljen til dressinger og smaksetting i wok. Endret 16. september 2006 av onyx
-Fisken- Skrevet 16. september 2006 #17 Skrevet 16. september 2006 Alltid olivenolje, bruker det til det meste, men varierer også med å ha solsikkeolje og maisolje. Billigere.
Gjest Gjest Skrevet 16. september 2006 #18 Skrevet 16. september 2006 Rapsolje - steking/baking Extra virgin olivenolje - dressinger, over brødskiver med maldonsalt strødd over Sesamolje - asiatisk Fish sauce olje - asiatisk (regnes det som olje-olje?) Jojobaolje - kroppen, men kan visstnok også spises. Vidunderolje som jeg sverger til. Maisolje - står igjen etter noen venner, bruker den motvillig til steking når jeg ikke finner rapsoljen Druekjerneolje - Fondue Krydderolje til fisk + krydderolje til pizza fra Black Boy elns Prøvde meg på linfrøolje, men brekker meg fortsatt av minnene, så jeg frydet meg da den gikk ned søppelsjakten Badeoljer Det var det jeg kunne komme på i farten... Begynner å skjønne hvorfor skapene på kjøkkene er stappfulle....
Gjest gjest1 Skrevet 16. september 2006 #20 Skrevet 16. september 2006 Rapsolje til steking - olivenolje til dressing ol.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå