Gjest piaf Skrevet 14. september 2006 #1 Skrevet 14. september 2006 Vi har fått leveranse av frukt og grønt i dag, blantannet noen steinharde pærer. Vrir nå hjernen for å pønske ut middag for de neste 2 ukene, og ser for meg en mulig viltmiddag med pærer som tilbehør i en eller annen form. Kanskje noe sursøtt-aktig... Noen som har idéer eller oppskrifter til meg?
Gjest gjesta Skrevet 14. september 2006 #2 Skrevet 14. september 2006 Pærerisotto er godt. (men du får vurdere om det passer til vilt, det vet ikke jeg så mye om )
Gjest gjest1 Skrevet 14. september 2006 #3 Skrevet 14. september 2006 Jeg må innrømme at til viltmiddagen ser jeg for meg krydderkokte rødvinspærer, ikke i sukker lake, men en krydret rødvin. Har ikke noen oppskrift men jeg hadde tatt sjansen på å eksperimentere med rødvin appelsinskall og stjerneanis og en dæsj honning kanskje kanel... Dette er klassike krydder til pærer, men det blir kanskje litt for dessertaktig, men det kommer vel litt an på hvor søtt du lager det. Jeg ser mer for meg en slags pærechutney, du kan kanskje bruke en vanlig chutneyoppskrift. Pære passer sikkert godt til ingfær, de har smaker som klerhverandre tror jeg (syns jeg kjenner smaken her jeg sitter ) Men om den komboen passer til vilt er en annen sak.
Gjest piaf Skrevet 14. september 2006 #4 Skrevet 14. september 2006 Takk for svar så langt - jeg tar gjerne imot flere innspill! Jeg har lager ofte krydderkokte pærer, pulverheksa, og har da brukt kryddere du nevner (inkludert frisk ingefær - knallgodt. Har faktisk et par ferdige ladninger i fryseren). Så derfor forbinder jeg det egentlig mest med dessert... Fant noen menyer med rødvinsmarinerte pærer til vilt på nettet (det høres utrolig godt ut!), men ingen oppskrifter. Sikker på jeg har fått det servert som tilbehør til kjøtt i Frankrike (men ikke til vilt, da ). Men jeg fant oppskrift på hjortefilet med tyttebærpære - noen som har forsøkt noe sånt?
Gjest allium Skrevet 14. september 2006 #5 Skrevet 14. september 2006 Jeg har pleid å servere ingefærpærer til vilt. Husker ikke oppskriften i farten, men google er sikkert din venn her.
NullHull Skrevet 15. september 2006 #6 Skrevet 15. september 2006 Fant denne oppskriften på rådyrstek m/bla. limekokte pærer. God helg og takk for seg !
Gjest gjest1 Skrevet 18. september 2006 #7 Skrevet 18. september 2006 I den siste utgaven av coop-magasinet, er det oppskrift på en pærechutney. Husker ikke oppskriften, var pærer balsamikoeddik, rødløk og... Magasinet står ute i butikkene nå, ofte på et reklamestativ ved inngangen.
Ginen Skrevet 19. september 2006 #8 Skrevet 19. september 2006 Jeg lagde denne til nyttårsaften i fjor til meg og min kjære. Stooor suksess!!! http://matprat.no/Recipe.aspx?artid=8104&mnu1=&mnu2=
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå