Gjest Gjest Skrevet 14. september 2006 #1 Skrevet 14. september 2006 kan noen fortelle meg hva som er forskjell på disse to? Bruker hvetekli (kruskakli) i smoothies når jeg spiser det til frokost - men har hørt at jeg burde bytte til havrekli da det er sunnere. er det egentlig det samme - eller oppfører det seg ulikt? og - hvis man skal holde seg litt unna hvetemel kan man likevel spise kruskakli? Ble mye spørsmål her.. Noen som har peiling?
Crash Skrevet 14. september 2006 #2 Skrevet 14. september 2006 (endret) . Endret 2. april 2008 av Miros
salsera Skrevet 14. september 2006 #3 Skrevet 14. september 2006 Havrekli inneholder dette per 100 g: 310 kcal, 17,8 g protein, 8,5 g fet, 40,5 g karbohydrater. 670 mg kalium, 100 mg kalsium, 230 magnesium, 7,3 mg jern 0,12 mg B1, 0,20 mg B2, 0,15 mg B6 Hvetekli inneholder dette per 100 g: 178 kcal, 16 g protein, 4,7 g fett, 18 g karbohydrater 1352 mg kalium, 67 mg kalsium, 490 magnesium, 16 mg jern 2,7 mg E, 0,65 mg B1, 0,51 mg B2, 17,7 mg niacin, 0,73 B6 Begge deler er sunt, men jeg foretrekker å bruke hvetekli pga. jerninnholdet. Jeg vet ikke om de som skal holde seg unna hvetemel kan spise kruskakli. Tåler du spelt? Da kan i så fall speltkli være et veldig godt alternativ til hvetekli.
Gjest Fjellsippa Skrevet 16. september 2006 #4 Skrevet 16. september 2006 Hva med å spise litt av hvert. Da er du helgardert. Jeg har begge deler i brødene. For sikkerhets skyld.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå