Gå til innhold

Maizena vs potetmel...


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noe forskjell på bruksområdene på disse produktene eller kan de brukes til de samme tingene?

F.eks. kjøttkaker???

:klø:

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Jeg bruker maizenna til å jevne sauser, og potetmel i kjøttboller og fiskekaker. Om dette bare skyldes gammel vane, eller om maizenna ellers kan brukes til det jeg vanligvis bruker potetmel til, er jeg jammen ikke sikker på... ? :klø:

(Tror ellers det er sånn at ulempen med potetmel mht jevning av saus etc er at væsken kun må få et oppkok etter at jevningen er tilsatt - koker det lenger, blir sausen tynn igjen).

Endret av piaf
Skrevet

Koker du potetmel så blir det "seigt" som i rødgrøt og kompott.

Koker du maisenna så blir det bare tykkere.

Skrevet

Jeg bruker alltid maizena når jeg skal jevne sauser o.l. men i alle oppskrifter på kjøttboller og kjøttkaker osv så står det alltid potetmel.

Siden det ikke er så ofte jeg bruker hverken potetmel eller maizena så syns jeg det er unødvendig å kjøpe en pakke av hver hvis jeg kan bruke maizena til det meste.

Jeg får vel bare prøve meg frem.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...