Havfrua Skrevet 14. september 2006 #1 Skrevet 14. september 2006 Er det noe forskjell på bruksområdene på disse produktene eller kan de brukes til de samme tingene? F.eks. kjøttkaker??? :klø:
Gjest piaf Skrevet 14. september 2006 #2 Skrevet 14. september 2006 (endret) Jeg bruker maizenna til å jevne sauser, og potetmel i kjøttboller og fiskekaker. Om dette bare skyldes gammel vane, eller om maizenna ellers kan brukes til det jeg vanligvis bruker potetmel til, er jeg jammen ikke sikker på... ? :klø: (Tror ellers det er sånn at ulempen med potetmel mht jevning av saus etc er at væsken kun må få et oppkok etter at jevningen er tilsatt - koker det lenger, blir sausen tynn igjen). Endret 14. september 2006 av piaf
Gjest gjesta Skrevet 14. september 2006 #3 Skrevet 14. september 2006 Koker du potetmel så blir det "seigt" som i rødgrøt og kompott. Koker du maisenna så blir det bare tykkere.
Havfrua Skrevet 14. september 2006 Forfatter #4 Skrevet 14. september 2006 Jeg bruker alltid maizena når jeg skal jevne sauser o.l. men i alle oppskrifter på kjøttboller og kjøttkaker osv så står det alltid potetmel. Siden det ikke er så ofte jeg bruker hverken potetmel eller maizena så syns jeg det er unødvendig å kjøpe en pakke av hver hvis jeg kan bruke maizena til det meste. Jeg får vel bare prøve meg frem.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå