Gå til innhold

Bake ut brøddeigen..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Nå er jeg passe svett etter å ha knadd ut en brøddeig til fire brød.

Men jeg er like usikker hver gang. Hvor lenge skal jeg kna de og

hvor mye mel skal jeg elte inn ?

Normalt elter jeg hardt i 2-3 min. Mengde mel som jeg strør utover

og elter inn er avhengig av hvor klissete deigen er.

*gorvbrød'

Videoannonse
Annonse
Skrevet

2-3 minutter er altfor lite. Jeg elter minst 5 minutter i en kjøkkenmaskin, du må elte mer enn det om du elter for hånd. Elt inn minst mulig mel, bare akkurat nok til at deigen ikke er altfor klissete.

Skrevet

Jeg blander alltid så pass mye mel in i at deigen ikke setter seg fast på bollen lenger. For å få luftig brød er det best å elte litt lenger.

Det er også viktig at deigen skal heve til den har dobbel størrelse

Skrevet (endret)
2-3 minutter er altfor lite. Jeg elter minst 5 minutter i en kjøkkenmaskin, du må elte mer enn det om du elter for hånd. Elt inn minst mulig mel, bare akkurat nok til at deigen ikke er altfor klissete.

Vi bruker også maskin Arkana. Så det er etterpå, når brødene skal

bakes ut jeg er litt i tvil. ;)

Endret av Tyr
Skrevet
Vi bruker også maskin Arkana. Så det er etterpå, når brødene skal

bakes ut jeg er litt i tvil. ;)

Etter "første heving" elter jeg minst mulig jeg, bare såpass at de blir pene og jevne og legger dem i brødform - og så lar jeg dem heve til dobbelt størrelse mens ovnen blir varm...

Skrevet
Vi bruker også maskin Arkana. Så det er etterpå, når brødene skal

bakes ut jeg er litt i tvil. ;)

Ok, i såfall gjør jeg som Frk. Stella.

Skrevet
Etter "første heving" elter jeg minst mulig jeg, bare såpass at de blir pene og jevne og legger dem i brødform - og så lar jeg dem heve til dobbelt størrelse mens ovnen blir varm...

Nesten ingen elting ? Ok takk for svar.

Gjest Fjellsippa
Skrevet

Hvis brødene dine blir gode er det jo bare å fortsette sånn som du alltid har gjort.

Hvis du ikke er fornøyd med dem bør du kanskje finne andre måter å gjøre ting på.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...