Gå til innhold

Ovnsbakte plommer


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Hvordan lager man det? Jeg så Piaf nevnte ovnsbakte plommer i middagstråden.

Jeg vil gjerne også ha oppskrifter på andre varme fruktdesserter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

De ovnsbakte plommene jeg nevnte i middagstråden er kjempelette å lage.

Hele, modne plommer med stein og skall i ildfast form, 1 ss sukker pr tredje plomme, bakes i ovnen ved 200 g i ca. 40 min. Plommene skal bli myke, safte seg og gjerne litt karamelliserte. Serveres varme med is.

Har bare laget dette 2 ganger foreløpig, så oppskriften er omtrentlig - jeg prøver meg litt fram (fant idéen på NRK's matside). I går hadde vi en kanelstang og 1/2 dl cognac i formen i tillegg, det ble ikke så verst!

Det fine med oppskriften er at den er så utrolig enkel. Laget den for et par uker siden da vi hadde middagsgjester, da hev vi sukker på plommene og satte formen i ovnen i det vi serverte hovedretten, sånn at desserten ble ferdig helt på egenhånd mens vi spiste. Praktisk! :)

Endret av piaf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...