Annie Skrevet 10. september 2006 #1 Skrevet 10. september 2006 Skal bake eplepai for første gang og stusser på noe i oppskriften. Skal det ikke være bunn på paien? Skal bare eplene ligge i forma og med lokk over? Eplepai For 3 personer Ingredienser: mørdeig: 2 dl hvetemel 1 ss sukker 75 g margarin 1 eggeplomme 3 ss vann fyll: 500 g syrlige epler 3 ss sukker kanel eggehvite til pensling Tilberedning: Smuldre hvetemel, sukker og margarin sammen. Bland eggeplomme og vann til en god deig. Dekk deigen til og sett den kjølig i minst 15 minutter. Skjær eplene i tynne båter. Legg epler med sukker og kanel i en ildfast form. Kjevle ut deigen til 2 mm tykkelse. Skjær ut et lokk som er litt større enn formen. Legg leiven i folder over eplene. Stikk noen kutt i deigen slik at damp slipper ut. Resten av deigen kan skjæres ut til blader og andre mønstre som legges på lokket. Kanten rundt kan formes i mønster med gaffel eller tommel. Pensle overflaten med eggehvite. Stek på nederste rille i 30 minutter på 200 C til overflaten er gyllen. Server paien varm eller lunken med
Gjest Gjest_vilde_* Skrevet 10. september 2006 #2 Skrevet 10. september 2006 En pai må da ha bunn...hvordan ellers skal man få servert kakestykker...? Ellers synes jeg det var veldig lite sukker i den oppskriften. 3 spiseskjeer.. Den amerikanske oppskriften jeg bruker har ca 1,5 dl
Gjest Gjest_vilde_* Skrevet 10. september 2006 #4 Skrevet 10. september 2006 Fikk SÅ lyst på eplepai selv, så hadde allerede funnet frem oppskriften Amerikansk eplepai 2 paideiger - for bunn og lokk ca 8 epler 1,2 dl smør 3 ss hvetemel 0,75 hvitt sukker 0,75 brunt sukker 0,6 dl vann (vær forsiktig når du tilsetter vannet, blandingen må ikke bli for tyntflytende. Eller for tykk..) Litt kanel Trykk ut bunnen i formen. Smelt smør i en kjele, rør inn melet. Tilsett sukker, kanel og vann. Småkok blandingen i 5 minutter. Skjær opp epler (jeg synes det er best hvis de er skjært i tynne skiver), hell blandingen over, legg på lokk. Stekes på 220 i 15 min, deretter på 175 i ca 35-45 min
Annie Skrevet 10. september 2006 Forfatter #6 Skrevet 10. september 2006 Går det med bare hvitt sukker?
Gjest Gjest_vilde_* Skrevet 10. september 2006 #7 Skrevet 10. september 2006 Går det med bare hvitt sukker? ← Tja...må vel si at det brune sukkeret gir en utrolig god smak og konsistens på pai'en. Personlig ville jeg ikke prøvd det. Tror jeg.
Annie Skrevet 10. september 2006 Forfatter #8 Skrevet 10. september 2006 Som den paijomfuen har så trenger jeg visst en oppskrift på paideigen også jeg....
Gjest Gjest_vilde_* Skrevet 10. september 2006 #9 Skrevet 10. september 2006 Som den paijomfuen har så trenger jeg visst en oppskrift på paideigen også jeg.... ← Jeg bruker denne som jeg fant på KG 3 1/2 dl hvetemel 1 1/2 dl kesam 1% 50 g smør 1/2 ts salt 2-3 ss kaldt vann Kjøres i foodprosessor i mindre enn ett minutt.
muldvarpen Skrevet 11. september 2006 #10 Skrevet 11. september 2006 jeg ville vel valgt en søt paideig til en eplepai. den paien gjest_vilde la ut her er vel mer en paideig til en "middagspai". det er lagt ut masse pai-oppskrifter her, arkana har flere...
Annie Skrevet 11. september 2006 Forfatter #11 Skrevet 11. september 2006 Fikk SÅ lyst på eplepai selv, så hadde allerede funnet frem oppskriften Amerikansk eplepai 2 paideiger - for bunn og lokk ca 8 epler 1,2 dl smør 3 ss hvetemel 0,75 hvitt sukker 0,75 brunt sukker 0,6 dl vann (vær forsiktig når du tilsetter vannet, blandingen må ikke bli for tyntflytende. Eller for tykk..) Litt kanel Trykk ut bunnen i formen. Smelt smør i en kjele, rør inn melet. Tilsett sukker, kanel og vann. Småkok blandingen i 5 minutter. Skjær opp epler (jeg synes det er best hvis de er skjært i tynne skiver), hell blandingen over, legg på lokk. Stekes på 220 i 15 min, deretter på 175 i ca 35-45 min ← Brukte fyllet ditt, men droppa lokk, og det var sååååå godt! Den skal bakes flere ganger! Tusen takk!
Lady_Sharon Skrevet 11. september 2006 #12 Skrevet 11. september 2006 Denne paideigen kan brukes som basis til mange typer paier. Dersom du skal bruke den til dessert og ønsker å ha den litt søt, kan du tilsette litt sukker, men er ikke nødvendig. Ofte er fyllet søtt nok i massevis. 150 g (ca 3 dl) mel 75-100 g margarin 3-6 ss kaldt vann. Når man steker bunnen uten noe fyll... legg bakepapir med råris på. Da senker ikke kantene ned og hever bunnen seg ikke. Stek bunnen ca 20 min på nederste ribbe 200 grader. Ta papiret og risen vekk og stek paien ca 10 min til. Når man lager pai med lokk: smør egg eller melk på lokken for å få fin glans på paien. Stekes da 30 min på nederste ribbe 200 grader.
Annie Skrevet 11. september 2006 Forfatter #13 Skrevet 11. september 2006 (endret) Jeg stekte bunnen først, så la jeg på sidene og stekte det sammen med fyllet. Endret 11. september 2006 av Annie
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå