Gå til innhold

Har kjøpt soddboller,


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Som utflytta trønder er det nesten flaut å spørre, men det får gå :sjenert:

Her jeg bor finner jeg f* ikke ordentlig sodd, så da må jeg lage selv, fant soddboller på butikken, meeen, jeg er en amøbe på kjøkkenet så....

Hvordan får jeg laga selve "suppa"? er det vann som kjøttet er kokt i, eller er det noe helt annet?

Får helt venn i munnen av å tenke på sodd, så håper jeg har nok i huset til å få lagd det som søndagsmiddag imorgen =) Trenger bare litt KGhjelp først ;)

Endret av loren
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har du kjøpt sånt spann? Ligger ikke soddbollene i kraft allerede da?

Skrevet (endret)

.

Endret av Miros
Skrevet
:hoppe: Her er en utflytta trønder til som skal prøve!
Skrevet

Innherredssodd

Slik lager du kraften:

1 kg fårekjøtt uten bein

2 1/2 l vann

1 laurbærblad

salt

pepper

1/2 løk

50 g sellerirot

50 g purre

1 gulrot

Kok opp kjøttet i vann, tilsett krydder og grønnsaker i skiver. Legg på lokk og la det stå og trekke på svak varme til kjøttet er mørt, cirka 1 time. Kjøttet kuttes i små terninger, og kraften siles.

Når du skal spise sodden:

Varm opp kraften. (skal ikke koke)

Tilsett de ferdigkokte kjøtt-terningene.

Gulerøtter kokes for seg selv i terninger/stolper i lettsaltet vann. Tilsett gulerøttene i sodden når de er kokt, rett før servering.

Hvis du lager soddboller selv kan de trekke i kraften, hvis du har ferdige tilsetter du de rett før servering.

Poteter serveres ved siden av.

Skrevet
Har du kjøpt sånt spann? Ligger ikke soddbollene i kraft allerede da?

Nei, for butikken her klarer ikke å ha Innherredssodd, som er det ENESTE som går an ;)

Så jeg kjøpte en pakke med bare bollene

:)

TUSEN takk for hjelp=)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...