Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har plukka endel kjempefin steinsopp!! Men er det noe jeg skal gjøre med soppen før jeg steker den?? Skal "rørlaget" under hatten fjernes før steking?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Neida, bare skjær vekk det som ser stygt ut, men rørlaget trenger ikke fjernes hvis det er fint. Steinsopp er snadder, bare synd den er så utsatt for parasitter og utøy. :)

Skrevet

Hvis soppen er litt eldre kan det være en fordel å fjerne rørlaget, og hvis du skal fryse den rå.

Siden rørlaget, når soppen er eldre eller har vært frosset, blir det sleipt, og gir sleip mat.

Skrevet

Steinsopp, med litt makk i er fin og koke soppsoya på. Else Wiborg har noen gode oppskrifter på soppsoya.

Til soppsoya kan du bruke all slags matsopp som er brukbar, men litt makkspist eller gammel.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...