iss Skrevet 6. september 2006 #1 Skrevet 6. september 2006 Har plukka endel kjempefin steinsopp!! Men er det noe jeg skal gjøre med soppen før jeg steker den?? Skal "rørlaget" under hatten fjernes før steking?
Gjest gjest1 Skrevet 6. september 2006 #2 Skrevet 6. september 2006 Neida, bare skjær vekk det som ser stygt ut, men rørlaget trenger ikke fjernes hvis det er fint. Steinsopp er snadder, bare synd den er så utsatt for parasitter og utøy.
Gjest gjest1 Skrevet 7. september 2006 #3 Skrevet 7. september 2006 Hvis soppen er litt eldre kan det være en fordel å fjerne rørlaget, og hvis du skal fryse den rå. Siden rørlaget, når soppen er eldre eller har vært frosset, blir det sleipt, og gir sleip mat.
Gjest gjest1 Skrevet 7. september 2006 #4 Skrevet 7. september 2006 Steinsopp, med litt makk i er fin og koke soppsoya på. Else Wiborg har noen gode oppskrifter på soppsoya. Til soppsoya kan du bruke all slags matsopp som er brukbar, men litt makkspist eller gammel.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå