Gå til innhold

ostekake


Gjest Lovegeckos

Anbefalte innlegg

Gjest Lovegeckos
Skrevet

Har lyst å lage en god ostekake til mannen min.

Noen som kan hjelpe?

:)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Dette er kanskje å banne i kjerka eller noe sånt, men jeg synes faktisk at ostekaken til Møllerens er kjempegod! Jeg laget jordbær-gelélokk i tillegg, det anbefales :)

Skrevet (endret)

Mine to favoritter:

Ostekake med rips og bringebær

250 g søte kjeks

90 g smeltet smør

12 gelatinplater

500 g kremost

ca 1 dl sitronsaft

125 g sukker

ca 3 dl vispet kremfløte

250 g frosne rips og bringebær

2 ss sukker, ekstra

Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv, eller la det bare være to separate lag. Sett kaldt 4 timer.

Ostekake fra Gastronomisk Institutt

15 kornmokjeks

75 g sukker

½ ts kanel

8 ss smeltet smør

700 g naturell kremost

150 g sukker

frøene fra 1 vaniljestang

2-3 ss sitronsaft

4 egg

5 dl lettrømme

7 ss sukker

frøene fra 1 vaniljestang

Kjør det tørre sammen i en food prosessor. Bland inn smør.

Klem utover bunnen av en 26 cm kakeform og stekes i ovn ved 175 grader i 10 min. Kjør ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i food prosessor. Tilsett deretter 1 egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel ostemassen over bunnen.

Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min (avhengig av ovn, i min trenger den nærmere 60 min).

Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes i ovn ved 120 grader i 3-5 min.

Denne pleier jeg å servere med bringebærcoulis (ferske eller frosne bringebær røres med sukker/melis, press gjennom en sikt for å fjerne frøene).

Endret av Arkana
Skrevet

Hei

Jeg vil bare si at alternativ 2 fra Arkana er klart det beste alternativ. Jeg synes en god ostekake skal stekes...men det er nå bare min mening om saken ;)

Skrevet

Jeg fikk oppskriften på kake nr. 2 fra en kokk, og den er helt fantastisk!

Gjest Lovegeckos
Skrevet

Tusen takk for svar.

Jeg skal prøve alternativ 2 Arkana siden de andre sier den er fryktelig god

Gleder meg til å servere den :hoppe:

Skrevet

Oppskrift nr 2 finnes også i Trond Moi sin bok "Smak", men der stekes ikke kaka med rømmefyllet på, pluss at både skallet og saften av en sitron skal oppi ostemassen. I Moi sin oppskrift skal kaka stå i kjøleskapet minst et døgn før servering.

Det er en super ostekake, ganske dyr og litt tidkrevende, men helt klart verdt det.

Gjest Lovegeckos
Skrevet
Oppskrift nr 2 finnes også i Trond Moi sin bok "Smak", men der stekes ikke kaka med rømmefyllet på, pluss at både skallet og saften av en sitron skal oppi ostemassen. I Moi sin oppskrift skal kaka stå i kjøleskapet minst et døgn før servering.

Det er en super ostekake, ganske dyr og litt tidkrevende, men helt klart verdt det.

Nei nå ble jeg litt forvirret.... Når skal rømma oppi da? Etter den er stekt eller i ett lag for seg selv eller?

Gjest Fjellsippa
Skrevet

Synes begge ostekakene til Arkana høres veldig god ut. Blir nok å prøve dem begge.

Om rømmen skal oppi ostemassen eller oppå kaka blir jo en smaksak. Da har du jo to forskjellige oppskrifter som sikkert er like god begge to.

Ellers høres du Arkana ut som en skikkelig gourmet. Kommer nok til å prøve flere av dine oppskrifter. :)

Skrevet
Nei nå ble jeg litt forvirret.... Når skal rømma oppi da? Etter den er stekt eller i ett lag for seg selv eller?

Rømma, sukker og en vaniljestang er et eget lag. Dette laget legges oppå ostelaget etter at dette er stekt. Og så stekes det litt til slutt.

Skrevet
Nei nå ble jeg litt forvirret.... Når skal rømma oppi da? Etter den er stekt eller i ett lag for seg selv eller?

Som 'glasur' på toppen, akkurat som med andre kaker.
Gjest Lovegeckos
Skrevet

Tusen takk for alle svar. Dere er noen knupper. :blomst:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...