Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er kjempeglad i laks, men jeg lager det sjelden selv.

Men nå har jeg fått en hel laks, og den har jeg skjært opp.

Det eneste jeg kan lage med laks, er å "grille" den i ovnen.

Men jeg tror kanskje det kan bli litt kjedelig i lengden. Så er

det noen som har noen gode oppskrifter med laks??

Videoannonse
Annonse
Gjest pulverheksa ulogget
Skrevet

Du kan lage pasta med røykelaks.

Hvis du har en røykeboks(abu røyken e.l.) kan du røyke laksen der, eller du kan jukse med røykolje fra apoteket.

Du trenger:

Ønsket mengde pasta. Kokes mens du lager sausen.

Varm en boks creme fraice

ha i masse hakket basilikum

1ts sterk sennep

litt salt og pepper.

og ha i rå laks kuttet i små biter helt til slutt.

Blandes med avsilt glovarm pasta.

Rør rundt og server med godt brød til.

Laksen blir kokt på tiden det tar å bære panna inn på bordet.

Skrevet

Et tips jeg fikk fra noen her inne: http://www.godfisk.no/

denne lenken gir deg en oppskrift på en super god festrett. Serverte det til herrenge i hans bursdag. VEldig vellykket.

Men det er nokså mye jobb med den så dere bør ikke være så mange. Vi var 9 stk og det var travelt når jeg skulle legge på tallerken.

Her er oppskriften, fikk ikke laget lenke (laks eller ørret kan brukes og jeg byttet ut pecan med walnøtter)

Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus

Personer 4 | Tilberedningstid 40 minutter | Vanskelighetsgrad Krevende

Dette trenger du

4 ørretfileter a 200 g

3 dl pecan nøtter

1.5 dl hvetemel

salt, pepper

3 store eggehviter

Saus:

2 dl frisk presset appelsinsaft

1.5 dl tørr hvitvin

1 dl finhakket sjalottløk

1/2 dl hvitvinseddik

8 persillekvaster

1.5 ts frisk presset sitronsaft

1 gren frisk timian

2 grener frisk rosmarin

1/2 dl kremfløte

100 g usaltet smør i små stykker

Tilbehør:

4 ss olivenolje

1 ss revet gulrot

1 ss revet rød paprika

500 g savoy kål i tynne strimler

50 g usaltet smør

2 ss finhakket gressløk

Slik gjør du

Kjør pecannøtter og 1 ss av hvetemelet i foodprosessor og ha blandingen over i en vid bolle.

Ha resten av hvetemelet i en egen bolle.

Pisk eggehvitene lett sammen.

Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt og pepper.

Dypp ene siden av fiskestykkene i hvetemel, andre siden i eggehvite og deretter i pecanblandingen.

Legg fiskestykkene på et fat og sett dem kjølig.

Sausen:

Ha frisk presset appelsinsaft, tørr hvitvin, finhakket sjalottløk, hvitvinseddik, persillekvaster, frisk presset sitronsaft og frisk timian i en kjele og kok forsiktig i ca 10 minutter. Tilsett rosmarin.

Kok inn il det er ca 1 dl væske igjen.

Sil sausen over i en ren kjele, tilsett kremfløte og kok opp.

Reduser varmen og rør inn smøret bit for bit, må ikke koke.

Smak til med salt og pepper og la stå ved romtemperatur.

Tilbehør:

Varm olivenoljen til den har høy temperatur.

Tilsett paprika og gulrot og stek raskt i 2 minutter.

Tilsett savoykålen og stek videre 5 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Ta av varmen.

Smelt 1 ss smør og 1 ss olivenolje i stekepanne og la det bli gyldenbrunt.

Legg i ørretstykkene med pecansiden ned.

Stek til den er gylden og sprø.

Snu og stek på den andre siden til fisken så vidt er gjennomstekt.

Legg grønnsaker en tallerken og legg fisken over.

Drypp saus omkring og pynt med litt frisk gressløk.

Lykke til!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...