Nala Skrevet 4. september 2006 #1 Del Skrevet 4. september 2006 Vi skal kjøpe ny komfyr. Flytter nemlig ut av et hus med integrert komfyr og over i et hvor vi må kjøpe en "frittstående" komfyr. Og nå er vi veldig i tvil om vi skal velge induksjon eller keramisk topp. Kjøper vi induksjon lander vi nok på en av de billigste typene, altså i prisklassen +/- 10 000. Går vi for keramisk topp kan vi kline til med en av de beste i klassen. For man får tross alt en bra komfyr med keramisk topp til samme prisen som en av de billigste induksjonsovnene. Fordelene med induksjon er selvsagt at de er raske og sikre. Men i dag fikk vi høre fra en som jobber på storkjøkken at kokker ofte skyr induksjon fordi de avgir en del stråling (på grunn av magnetfeltene, man må jo ha magnetiske kasseroller for at de skal funke på induksjon). Noen som har hørt noe om dette? En annen ulempe er jo akkurat det da, at man må bytte ut stort sett hele kjele- og kasserolleparken. Det blir kostbart. Hvilke erfaringer har dere? Hva ville dere gjort? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Very Victoria Skrevet 4. september 2006 #2 Del Skrevet 4. september 2006 Induksjon! Ingen tvil. Hva vil du? Koke en kjele vann på 20 minutter eller 7 minutter? Sette en panne på platen, skru på, ha i smør og det freser etter 2 sekunder eller vente i 5 minutter? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3680771 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest KATTAstrofe Skrevet 4. september 2006 #3 Del Skrevet 4. september 2006 Har ingen erfaringer med induksjon, men hadde nok valgt en finere med vanlig keramisk topp. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3681593 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest niomi Skrevet 5. september 2006 #4 Del Skrevet 5. september 2006 (endret) Store kokker som Stiansen, sier at induksjon er djevelens verk. Mye stråling, for en mann som lager mye mat, ville det å ha en induksjonsovn være det samme som å koke snabben i mikroen hver dag. Vi har kjeramisk, og er veeeldig fornøyd med det. Raskt varm, enkel å rengjøre. Endret 5. september 2006 av niomi Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3683300 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karamba Skrevet 5. september 2006 #5 Del Skrevet 5. september 2006 Uten tvil induksjon! Har hatt det i snart 1 år nå, og angrer ikke et sekund på valget. Er så mye kjekkere å lage mat når alt går så mye raskere... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3683346 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Montezuma Skrevet 6. september 2006 #6 Del Skrevet 6. september 2006 Induksjon! Ingen tvil. Hva vil du? Koke en kjele vann på 20 minutter eller 7 minutter? Sette en panne på platen, skru på, ha i smør og det freser etter 2 sekunder eller vente i 5 minutter? ← jeg ville tatt en med keramisk topp i en litt høyere prisklasse var jeg deg. Er glad jeg ikke har det så stressende og med så dårlig tid at jeg ikke har tid til å vente 5 min på at vannet koker........ Dette med å ha snabben i microen høres jo ikke noe ok ut, så dette er jo bare enda et argument i riktig retning! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3687591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 6. september 2006 #7 Del Skrevet 6. september 2006 Vi valgte keramisk når vi byttet ovn nå. Ser ikke helt det store poenget med at alt skal gå så fort. Men prøvde induksjonstopp hos ei vennine, og må jo si det var moro med en gryte som var klar til å steke kjøttdeig på null komma niks... Men da hadde jeg en gammel komfyr, synes vår keramiske er helt grei tidsmessig Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3687889 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 6. september 2006 #8 Del Skrevet 6. september 2006 Vi valgte kjeramisk da vi skulle ha alt nytt nå for en liten måned siden, så det sier seg vel selv hva jeg ville gjort, nemlig det jeg gjorde. Jeg har heller ikke så dårlig tid at jeg ikke kan vente på at vannet koker opp, for meg er ikke fordelene med induksjon store nok til å forsvare prisforskjellen. Men dine prioriteringer kan jo være annerledes. Uansett er kjeramisk et skritt "opp" for oss, som hadde en "gammeldags platekomfyr" (av meget enkel type, uten varmluft) der vi flyttet fra. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3687915 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 6. september 2006 #9 Del Skrevet 6. september 2006 Det er da forskjell på en kokk som står over grytene time etter time, enn en familie som lager middag en liten halvtime til dagen. Kjæresten min har induksjon og det er helt topp. Platene blir kalde igjen kort tid etter at en har fjernet grytene. En kan ta på platene uten å brenne seg kort tid etter bruk. Veldig bra når en har unger som er oppi en hele tiden. Og det viktigste synes jeg er at de jo slår seg av av seg selv når en tar bort grytene. Kjempeflott. Selv har jeg kjeramisk. Fungerer veldig bra den og. Men jeg springer jo og ser om jeg har skrudd av platene et par ganger etter en middag... Det er vel smak og behag. En oppshining i gryter og kar er jo ikke dumt det heller.... - de blir jo ikke akkurat vakrere med årene... - er jo bare å ta litt etter litt.... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3688006 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 6. september 2006 #10 Del Skrevet 6. september 2006 Platene blir kalde igjen kort tid etter at en har fjernet grytene. En kan ta på platene uten å brenne seg kort tid etter bruk. Veldig bra når en har unger som er oppi en hele tiden. Og det viktigste synes jeg er at de jo slår seg av av seg selv når en tar bort grytene.← det synes jeg er veldig viktig. så her blir det induksjon når vi skal bytte ovn. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3688658 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karamba Skrevet 6. september 2006 #11 Del Skrevet 6. september 2006 Kjæresten min har induksjon og det er helt topp. Platene blir kalde igjen kort tid etter at en har fjernet grytene. En kan ta på platene uten å brenne seg kort tid etter bruk. Veldig bra når en har unger som er oppi en hele tiden. Og det viktigste synes jeg er at de jo slår seg av av seg selv når en tar bort grytene. Kjempeflott. ← Det var også en av årsakene til at vi valgte induksjon. Har en 2-åring som er borti det meste. Glemte å skrive det tidligere... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3688693 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spirito Skrevet 6. september 2006 #12 Del Skrevet 6. september 2006 Vi måtte slettes ikke bytte ut kjelene da vi fikk induksjon. Til og med de gamle emaljekjelene fra Cathrineholm fungerer supert, og nå svir det seg ikke sånn i dem heller. Ta en vanlig kjøleskapsmagnet og test kjelene. Sitter den fast kan de brukes på induksjon. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3688734 Del på andre sider Flere delingsvalg…
momo Skrevet 6. september 2006 #13 Del Skrevet 6. september 2006 Vi har induksjon og er ikke i tvil i om at jeg ville valgt det igjen. Til opplysning så har mannen vært til spermprøve før vi fikk induksjon og ca 1 år etter vi fikk, og hans sperm var blitt bedre. Han har da levd like normalt og ikke gått på noen medisiner for og øke antallet. Og han lager en del middag han og. Men sefølgelig er det stor forskjell på en mann som lager mat annenhver dag og en mann som står ved komfyren 40 timer i uka eller mer. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3689444 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 6. september 2006 #14 Del Skrevet 6. september 2006 Jeg er ihvertfall kjempefornøyd med induksjon. Lett å bruke, lett å rengjøre, blir fort varm (og kald etter bruk...), skrur seg av om du fjerner kasserollene, kort sagt synes jeg den er genial! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3689470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
2små Skrevet 6. september 2006 #15 Del Skrevet 6. september 2006 det behøver ikke å bli så dyrt med nye kjeler. IKEA har mange fine og rimelige kjeller og panner. Jeg er meget fornøyd med å ha induksjon. Spesielt med tanke på barnesikekrheten og at melk ikke kokker over, som det lett gjør når man blir litt distrahert av småtroll. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3690007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 6. september 2006 #16 Del Skrevet 6. september 2006 Jeg ville også ha gått for induksjon, men det jeg ønsker meg når jeg skal kjøpe nytt er induksjon kombinert med gass. Ikke helt billig invistering, men det er en ideell kombinasjon når man lager mye mat sånn som jeg gjør. Jeg ser ikke helt poenget med å kjøpe en veldig dyr ovn med kjeramisk topp, det gir det ikke noe særlig mer enn en tradisjonell ovn, med mindre du ønsker (og tror du kommer til å bruke) masse avanserte funksjoner på komfyren. Vi har nå en billig ovn, og jeg bruker sjelden annet enn vanlig over/undervarme, pizzafunksjon, grill og varmluft, så selv den har for mange finesser spør du meg. Kvaliteten på komfyren vil jo selvfølgelig variere, men jeg tviler på du må velge den dyreste for å få noe som er bra nok. Når det gjelder stråling fra induksjonskomfyrer lurer jeg på om noen har link til saklig dokumentasjon (har googlet litt, men fant ikke noe fornuftig), kokker er jo tross alt eksperter på mat og ikke på elektromagnetisme, så jeg vil gjerne ha påstanden fra en mer pålitelig kilde før jeg gidder å la meg skremme Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3690575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 6. september 2006 #17 Del Skrevet 6. september 2006 Når det gjelder stråling fra induksjonskomfyrer lurer jeg på om noen har link til saklig dokumentasjon (har googlet litt, men fant ikke noe fornuftig), kokker er jo tross alt eksperter på mat og ikke på elektromagnetisme, så jeg vil gjerne ha påstanden fra en mer pålitelig kilde før jeg gidder å la meg skremme ← Det lurte jeg på også. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3690620 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kykkelikokos Skrevet 7. september 2006 #18 Del Skrevet 7. september 2006 Vi har indusksjon. Jeg var ikke i tvil om hva jeg skulle velge. Har hatt både kjeramisk og induksjon. Fordeler med induksjon: 1. Energibesparende 2. Tidsbesparende 3. Platene blir fortere kalde 4. Man kan ikke slå på en plate ved et uhell (det må være en gryte på for at den skal bli varm 5. Man kan kaste vannkokeren Vi betalte 17000kr for innebyggingspakke, og da var platetoppen toppmodellen til Bosch og stekeovnen toppmodellen til siemens. Vi fikk helt klart dette billigere siden vi fikk over 2000kr i rabatter, men jeg vil tro at en frittstående komfyr er billigere enn innebygging. Stekeovnen vår var vel delvis så dyr fordi vi valgte en med pyrolyse, og det er helt genialt Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3691604 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest niomi Skrevet 7. september 2006 #19 Del Skrevet 7. september 2006 Jeg ville også ha gått for induksjon, men det jeg ønsker meg når jeg skal kjøpe nytt er induksjon kombinert med gass. Ikke helt billig invistering, men det er en ideell kombinasjon når man lager mye mat sånn som jeg gjør. Jeg ser ikke helt poenget med å kjøpe en veldig dyr ovn med kjeramisk topp, det gir det ikke noe særlig mer enn en tradisjonell ovn, med mindre du ønsker (og tror du kommer til å bruke) masse avanserte funksjoner på komfyren. Vi har nå en billig ovn, og jeg bruker sjelden annet enn vanlig over/undervarme, pizzafunksjon, grill og varmluft, så selv den har for mange finesser spør du meg. Kvaliteten på komfyren vil jo selvfølgelig variere, men jeg tviler på du må velge den dyreste for å få noe som er bra nok. Når det gjelder stråling fra induksjonskomfyrer lurer jeg på om noen har link til saklig dokumentasjon (har googlet litt, men fant ikke noe fornuftig), kokker er jo tross alt eksperter på mat og ikke på elektromagnetisme, så jeg vil gjerne ha påstanden fra en mer pålitelig kilde før jeg gidder å la meg skremme ← I følge denne linken, er det helt ufarlig for vanlige lage-middag-kokker. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3691762 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 8. september 2006 #20 Del Skrevet 8. september 2006 Hva med gass, gjerne i kombinasjon med vanlige eller keramiske plater ? Tenk også på hva slags arbeidsflater du trenger rundt komfyren - noen har med snt også. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/#findComment-3696389 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå