Gå til innhold

Induksjon vs. keramisk topp


Anbefalte innlegg

Vi skal kjøpe ny komfyr. Flytter nemlig ut av et hus med integrert komfyr og over i et hvor vi må kjøpe en "frittstående" komfyr. Og nå er vi veldig i tvil om vi skal velge induksjon eller keramisk topp.

Kjøper vi induksjon lander vi nok på en av de billigste typene, altså i prisklassen +/- 10 000. Går vi for keramisk topp kan vi kline til med en av de beste i klassen. For man får tross alt en bra komfyr med keramisk topp til samme prisen som en av de billigste induksjonsovnene.

Fordelene med induksjon er selvsagt at de er raske og sikre. Men i dag fikk vi høre fra en som jobber på storkjøkken at kokker ofte skyr induksjon fordi de avgir en del stråling (på grunn av magnetfeltene, man må jo ha magnetiske kasseroller for at de skal funke på induksjon). Noen som har hørt noe om dette? En annen ulempe er jo akkurat det da, at man må bytte ut stort sett hele kjele- og kasserolleparken. Det blir kostbart.

Hvilke erfaringer har dere? Hva ville dere gjort?

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/221726-induksjon-vs-keramisk-topp/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Store kokker som Stiansen, sier at induksjon er djevelens verk. Mye stråling, for en mann som lager mye mat, ville det å ha en induksjonsovn være det samme som å koke snabben i mikroen hver dag. :overrasket:

Vi har kjeramisk, og er veeeldig fornøyd med det. Raskt varm, enkel å rengjøre.

Endret av niomi
Induksjon! Ingen tvil.

Hva vil du? Koke en kjele vann på 20 minutter eller 7 minutter? Sette en panne på platen, skru på, ha i smør og det freser etter 2 sekunder eller vente i 5 minutter?

jeg ville tatt en med keramisk topp i en litt høyere prisklasse var jeg deg.

Er glad jeg ikke har det så stressende og med så dårlig tid at jeg ikke har tid til å vente 5 min på at vannet koker........ :)

Dette med å ha snabben i microen høres jo ikke noe ok ut, så dette er jo bare enda et argument i riktig retning! :ler:

Annonse

Vi valgte keramisk når vi byttet ovn nå. Ser ikke helt det store poenget med at alt skal gå så fort.

Men prøvde induksjonstopp hos ei vennine, og må jo si det var moro med en gryte som var klar til å steke kjøttdeig på null komma niks...

Men da hadde jeg en gammel komfyr, synes vår keramiske er helt grei tidsmessig :)

Vi valgte kjeramisk da vi skulle ha alt nytt nå for en liten måned siden, så det sier seg vel selv hva jeg ville gjort, nemlig det jeg gjorde.

Jeg har heller ikke så dårlig tid at jeg ikke kan vente på at vannet koker opp, for meg er ikke fordelene med induksjon store nok til å forsvare prisforskjellen. Men dine prioriteringer kan jo være annerledes.

Uansett er kjeramisk et skritt "opp" for oss, som hadde en "gammeldags platekomfyr" (av meget enkel type, uten varmluft) der vi flyttet fra.

Det er da forskjell på en kokk som står over grytene time etter time, enn en familie som lager middag en liten halvtime til dagen.

Kjæresten min har induksjon og det er helt topp. Platene blir kalde igjen kort tid etter at en har fjernet grytene. En kan ta på platene uten å brenne seg kort tid etter bruk. Veldig bra når en har unger som er oppi en hele tiden. Og det viktigste synes jeg er at de jo slår seg av av seg selv når en tar bort grytene. Kjempeflott.

Selv har jeg kjeramisk. Fungerer veldig bra den og. Men jeg springer jo og ser om jeg har skrudd av platene et par ganger etter en middag...

Det er vel smak og behag. En oppshining i gryter og kar er jo ikke dumt det heller.... - de blir jo ikke akkurat vakrere med årene... - er jo bare å ta litt etter litt....

Gjest Fruktfat
Platene blir kalde igjen kort tid etter at en har fjernet grytene. En kan ta på platene uten å brenne seg kort tid etter bruk. Veldig bra når en har unger som er oppi en hele tiden. Og det viktigste synes jeg er at de jo slår seg av av seg selv når en tar bort grytene.

det synes jeg er veldig viktig.

så her blir det induksjon når vi skal bytte ovn.

Kjæresten min har induksjon og det er helt topp. Platene blir kalde igjen kort tid etter at en har fjernet grytene. En kan ta på platene uten å brenne seg kort tid etter bruk. Veldig bra når en har unger som er oppi en hele tiden. Og det viktigste synes jeg er at de jo slår seg av av seg selv når en tar bort grytene. Kjempeflott.

Det var også en av årsakene til at vi valgte induksjon. Har en 2-åring som er borti det meste. :)

Glemte å skrive det tidligere... :sjenert:

Vi måtte slettes ikke bytte ut kjelene da vi fikk induksjon. Til og med de gamle emaljekjelene fra Cathrineholm fungerer supert, og nå svir det seg ikke sånn i dem heller. ;)

Ta en vanlig kjøleskapsmagnet og test kjelene. Sitter den fast kan de brukes på induksjon.

Vi har induksjon og er ikke i tvil i om at jeg ville valgt det igjen.

Til opplysning så har mannen vært til spermprøve før vi fikk induksjon og ca 1 år etter vi fikk, og hans sperm var blitt bedre. Han har da levd like normalt og ikke gått på noen medisiner for og øke antallet. Og han lager en del middag han og.

Men sefølgelig er det stor forskjell på en mann som lager mat annenhver dag og en mann som står ved komfyren 40 timer i uka eller mer.

Annonse

det behøver ikke å bli så dyrt med nye kjeler. IKEA har mange fine og rimelige kjeller og panner.

Jeg er meget fornøyd med å ha induksjon. Spesielt med tanke på barnesikekrheten og at melk ikke kokker over, som det lett gjør når man blir litt distrahert av småtroll.

Jeg ville også ha gått for induksjon, men det jeg ønsker meg når jeg skal kjøpe nytt er induksjon kombinert med gass. Ikke helt billig invistering, men det er en ideell kombinasjon når man lager mye mat sånn som jeg gjør. Jeg ser ikke helt poenget med å kjøpe en veldig dyr ovn med kjeramisk topp, det gir det ikke noe særlig mer enn en tradisjonell ovn, med mindre du ønsker (og tror du kommer til å bruke) masse avanserte funksjoner på komfyren. Vi har nå en billig ovn, og jeg bruker sjelden annet enn vanlig over/undervarme, pizzafunksjon, grill og varmluft, så selv den har for mange finesser spør du meg. Kvaliteten på komfyren vil jo selvfølgelig variere, men jeg tviler på du må velge den dyreste for å få noe som er bra nok.

Når det gjelder stråling fra induksjonskomfyrer lurer jeg på om noen har link til saklig dokumentasjon (har googlet litt, men fant ikke noe fornuftig), kokker er jo tross alt eksperter på mat og ikke på elektromagnetisme, så jeg vil gjerne ha påstanden fra en mer pålitelig kilde før jeg gidder å la meg skremme ;)

Annonse
Når det gjelder stråling fra induksjonskomfyrer lurer jeg på om noen har link til saklig dokumentasjon (har googlet litt, men fant ikke noe fornuftig), kokker er jo tross alt eksperter på mat og ikke på elektromagnetisme, så jeg vil gjerne ha påstanden fra en mer pålitelig kilde før jeg gidder å la meg skremme ;)

:Nikke: Det lurte jeg på også.

Vi har indusksjon. Jeg var ikke i tvil om hva jeg skulle velge. Har hatt både kjeramisk og induksjon.

Fordeler med induksjon:

1. Energibesparende

2. Tidsbesparende

3. Platene blir fortere kalde

4. Man kan ikke slå på en plate ved et uhell (det må være en gryte på for at den skal bli varm

5. Man kan kaste vannkokeren

Vi betalte 17000kr for innebyggingspakke, og da var platetoppen toppmodellen til Bosch og stekeovnen toppmodellen til siemens. Vi fikk helt klart dette billigere siden vi fikk over 2000kr i rabatter, men jeg vil tro at en frittstående komfyr er billigere enn innebygging. Stekeovnen vår var vel delvis så dyr fordi vi valgte en med pyrolyse, og det er helt genialt :)

Jeg ville også ha gått for induksjon, men det jeg ønsker meg når jeg skal kjøpe nytt er induksjon kombinert med gass. Ikke helt billig invistering, men det er en ideell kombinasjon når man lager mye mat sånn som jeg gjør. Jeg ser ikke helt poenget med å kjøpe en veldig dyr ovn med kjeramisk topp, det gir det ikke noe særlig mer enn en tradisjonell ovn, med mindre du ønsker (og tror du kommer til å bruke) masse avanserte funksjoner på komfyren. Vi har nå en billig ovn, og jeg bruker sjelden annet enn vanlig over/undervarme, pizzafunksjon, grill og varmluft, så selv den har for mange finesser spør du meg. Kvaliteten på komfyren vil jo selvfølgelig variere, men jeg tviler på du må velge den dyreste for å få noe som er bra nok.

Når det gjelder stråling fra induksjonskomfyrer lurer jeg på om noen har link til saklig dokumentasjon (har googlet litt, men fant ikke noe fornuftig), kokker er jo tross alt eksperter på mat og ikke på elektromagnetisme, så jeg vil gjerne ha påstanden fra en mer pålitelig kilde før jeg gidder å la meg skremme ;)

I følge denne linken, er det helt ufarlig for vanlige lage-middag-kokker. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...