salsera Skrevet 4. september 2006 #1 Skrevet 4. september 2006 (endret) Nå kommer gresskarsesongen, og jeg har lyst til å prøve noen nye (vegetariske) oppskrifter. Så hva bruker dere gresskar til? Jeg håper først og fremst på oppskrifter som ikke er til supper. Her er mitt første bidrag. Denne har jeg lyst til å prøve snart: Indisk gryte med kikerter og gresskar 1 kg gresskar (uten skall) ca. 80 gr. kikerter, legges i bløt dagen før 1 ts gurkemeie 1 ts spisskummen 1 ts koreander 1 løk litt hvitløk salt, pepper og paprika olje Varm opp olje, tilsett krydder og surr dem et par minutter før du tilsetter løk og hvitløk. Surr til løken er blank. Tilsett kikerteroh gresskar, hell på litt vann og la det småkoke i 25 minutter. Smak til med salt, pepper og paprika, og server med med f.eks. raita og nan. Endret 5. september 2006 av salsera
Gjest gjest1 Skrevet 5. september 2006 #3 Skrevet 5. september 2006 Fikk servert syltet gresskar etter denne oppskriften (hun hadde kuttet ut nellikspiker) i et middagsbesøk i sommer. Var nesten tilbehøret det gikk mest av
Gjest Elfrida Skrevet 5. september 2006 #4 Skrevet 5. september 2006 Gresskar er godt ovnsbakt. Ta vekk skallet, skjær i store biter, putt i en ildfast form. Kan godt krydres, feks kummin og hvitløk, chili og hvitløk, litt søt chilisaus, salt og pepper, litt smør eller bare naturell. Stekes i ovn rundt 45 min, tåler godt med varme.
Gjest Gjest Skrevet 10. september 2006 #5 Skrevet 10. september 2006 Gresskar"salat" Skjær gresskar i båter, stek i ovnen til den er mør Skjær i passe biter, og ha i en salatbolle. Ha i mye ruccolasalat og chevre i små smuldrebiter Bland! Dressing: creme fraiche og hvitløk Passer til alt, spesielt kjøttretter, lammestek mm. Gresskarsuppe: 1 løk 1/2 stor gresskar (ca 400 gram kjøtt) 2 hvitløksfedd 1 liter hønsebuljong 1 dl creme fraiche eller fløte litt muskatt salt og pepper Fres hakka løk, hvitløk og gresskarbiter i 2-3 minutter i litt smør eller olje. Ha på litt av vannet til krafta, og kok til gresskarkjøttet er mørt-ca 20 min. Ha det i kjøkkenmaskin og kjør det til purè. Ha tilbake i kjelen og ha i resten av krafta, creme fraice/fløte og krydre. Innmari god suppe!
salsera Skrevet 13. oktober 2006 Forfatter #7 Skrevet 13. oktober 2006 Jeg har ikke nøyaktige oppskrifter her, men for en tid tilbake laget jeg en gresskarsuppe med ingefær. Det smakte også godt med en slags røsti laget av halvparten revet potet og halvparten revet gresskar, egg og litt krydder. Nå har jeg sett en oppskrift på pai med gresskar, shitakesopp og ost (uten eggestand) og noen andre spennde oppskrifter jeg har lyst til å prøve.
Gjest Gjest Skrevet 26. oktober 2006 #8 Skrevet 26. oktober 2006 *dytte* KK har forresten en hel gresskar-mat-sak denne uken, der var det blandt annet en ganske kul pizza
Gjest Gjest Skrevet 26. oktober 2006 #9 Skrevet 26. oktober 2006 *dytte* KK har forresten en hel gresskar-mat-sak denne uken, der var det blandt annet en ganske kul pizza ← Kan du legge ut oppskriften paa den? Jeg bor i utlandet, saa jeg faar ikke kjoept KK.
Gjest Yepp Skrevet 26. oktober 2006 #10 Skrevet 26. oktober 2006 Jeg har bladet og slo den opp nå, ser skikkelig digg ut, men litt mye å skrive. Kortversjon: Lag vanlig (tynn/Italiensk pizzabunn) Bak "rå" gresskarbiter i ildfast form i ca 30 min på 220 grader. Bruk de bakte gresskarbitene som pizzafyll sammen med chevre ost, bacon og frisk timian. Sprinkle med olje. Stek til bunnen ser ferdig ut, baconet er stekt og osten og er gylden, ca 15 minutter. Ingen tomatsaus
salsera Skrevet 27. oktober 2006 Forfatter #11 Skrevet 27. oktober 2006 (endret) Legger ut noen gresskaroppskrifter: Gresskarsuppe med ris og gresskarkjerner 100 g naturris 500 gresskarkjøtt i terninger 1 løk, hakket 1 fedd hvitløk, knust 1 stor tomat eller to mindre, flådd, fjern frøene og skjær i biter 2 ss smør noen timianblad 500 g grønnsaksbuljong 1 dl fløte 1-2 ss balsamico bianco salt pepper 2 ss ristede gresskarkjerner eventuelt gresskarkjerneolje Kok risen for seg. Smelt smør, la løk, hvitløk og gresskar dunste en liten stund, tilsett tomat, timian og buljong, kok opp og la det småkoke i 25-30 min. Purer suppen, tilsett fløte og balsamico. Tilsett den kokte risen, varm opp igjen og smak til. Serveres med gresskarkjernene strødd over og eventuelt med litt ojle. Gresskar-røsti 400 g poteter, grovt revet 4000 g gresskarkjøtt, grovt revet 1 fedd hvitløk 2 egg 75 g hvetemel salt pepper muskat 3 ss hakket persille Bland alt, og stek små kaker i litt olje, ca. 4 min på hver side. Serveres med en salat og kanskje en fetadip? (Bland fetaost, creme fraiche eller kesam, tilsett litt vann (til passende konsistens, smak til med krydder) Her er også oppskriften på gresskarpaien jeg lagde sist: 500 g gresskarkjøtt i terninger 2 ss olivenolje salt pepper Ovnen forvarmes (200 grader), gresskarterningene legges på en plate, dusj litt olivenolje over, strå over litt salt og pepper. La dem steke i ca. et kvarter 150 g sopp, i biter 150 g revet ost 200 g hvetemel 1/2 ts salt 2 ts bakepulver 100 g mager kesam 4 ss melk 3-4 ss solsikkeolje Bland hvetemel, bakepulver, kesam, melk og solsikkeolje. Kjevle deigen ut og ha den i en (smurt) paiform. Fordel gresskarterningene, soppen, timian og strø ost over. Stekes i 20-30 minutter ved 200 grader Endret 27. oktober 2006 av salsera
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå