Gå til innhold

Lettvint kake med hermetiske bær


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har alle basistingene i skapet, et glass kirsebær, men ikke så mye margarin og veldig lyst på kake.

Har noen en oppskrift?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har ikke prøvd den selv, men fant denne på aperitif.no:

Clafoutis aux cerises (kirsebærkake)

Antall porsjoner:

6

Ingredienser:

750 gr. kirsebær, hermetiske

4 egg

½ kryddermål salt

100 g sukker

50 g hvetemel

50 g smør

2½ dl melk

Sukker til å strø over

Fremgangsmåte:

Smør en passe stor gratengform grundig, og legg i kirsebærene.

Visp eggene lett i en bolle. Rør i salt og sukker. Arbeid inn melet. Når røren er glatt og jevn, smeltes halvparten av smøret og blandes inn i røren. Tilsett melken under jevn røring.

Hell røren over kirsebærene og klatt over resten av smøret. Stek i middels varm ovn (200 gr) til røren stivner, ca. 35-40 minutter.

Strø sukker over og server varm eller lunken. Pisket krem eller vaniljeis er godt til.

Innsendt av: Kari

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...