Gjest Gjest Skrevet 1. september 2006 #1 Skrevet 1. september 2006 Jeg har alle basistingene i skapet, et glass kirsebær, men ikke så mye margarin og veldig lyst på kake. Har noen en oppskrift?
Elze Skrevet 1. september 2006 #2 Skrevet 1. september 2006 Har ikke prøvd den selv, men fant denne på aperitif.no: Clafoutis aux cerises (kirsebærkake) Antall porsjoner: 6 Ingredienser: 750 gr. kirsebær, hermetiske 4 egg ½ kryddermål salt 100 g sukker 50 g hvetemel 50 g smør 2½ dl melk Sukker til å strø over Fremgangsmåte: Smør en passe stor gratengform grundig, og legg i kirsebærene. Visp eggene lett i en bolle. Rør i salt og sukker. Arbeid inn melet. Når røren er glatt og jevn, smeltes halvparten av smøret og blandes inn i røren. Tilsett melken under jevn røring. Hell røren over kirsebærene og klatt over resten av smøret. Stek i middels varm ovn (200 gr) til røren stivner, ca. 35-40 minutter. Strø sukker over og server varm eller lunken. Pisket krem eller vaniljeis er godt til. Innsendt av: Kari
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå