Gå til innhold

koldtbord


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

Skal lage koldtbord for 30 personer og er usikker på hva jeg skal bruke. Noen som

har noen gode oppskrifter på forskjellige salater eller andre ting?

takknemlig for svar :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Marinert kyllingfile - urte og hvitløk og/eller chilli marinert. Jeg synes det er bedre å bruke file istedenfor hele kyllinger. Lettere å lage mindre biter og slipper beinavfall.

Skrevet

Her er det vi pleier ha på koldtbordet i sammenkomster:

Laks

Eggerøre

Spekemat

Karbonader og løk

Stekt champignon og bacon blanding

Roastbiff

Majones

Loff

Reker

Sylte

Lefser

Påleggs skinke

Leverpostei

Ost

Kaviar

Kabaret

Salat, tomat, agurk, paprika etc.

Skrevet

Her er forresten oppskriften på kabaret:

4 porsjoner

1 pakke lys aspic

4 hardkokte egg

200 g fiskepudding

150 g rensede reker

150 g crabsticks

1 boks asparges

Rør ut aspic i varmt vann som anvist på pakken. Del tre av eggene i skiver. Spar det fjerde til pynt. Skjær fiskepuddingen i terninger. Fyll et lag aspic i en form så det så vidt dekker bunnen. Sett formen kaldt til geléen er blitt halvstiv. Legg først et lag med eggeskiver. Fordel deretter de andre ingrediensene oppå. Hell over resten av aspicen så den dekker innholdet. Kabareten må stå kald til den er helt stiv, minst 2-3 timer. Hvelv kabareten og pynt med hakkede, hardkokte egg, reker og dill.

Skrevet

Jeg hadde et veldig enkelt koldtbord til 30 personer på lørdag, her er det jeg serverte:

- Pastasalat

- Kylling- og salsasalat

- Halve egg m reker

- Cabaret

- Lefser m ost,skinke og slat (rullet, delt på skrå i fire deler)

- Lefser m laks og dill og smøreost

- Kyllingvinger og - klubber

- Eggerøre

- Spekemat

- Potetsalat

- Lasagne

- Kyllingkjøttboller med cæsardressing

- Gazpacho

Det var forøvrig alt for mye mat. 4 kg kylling var det eneste som ble helt spist opp, nesten all lasagnen, alle eggene, nesten alle laksewrapsene, nesten alle kjøttbollene.

Jeg kunne halvert eggerøren (laget av 20 egg isteden), tatt bare en av salatene, droppet potetsalaten, tatt halvparten så mye spekemat og halvparten så mange lefser m skinke.

Hvis du vil ha bilder av maten, så send meg en pm m mailadresse.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...