Gjest Gjest Skrevet 21. august 2006 #1 Skrevet 21. august 2006 Er det noen som har oppskrifter på gode fiskesauser laget fra bunnen av? Har lyst til å lage noe annet enn posene fra Toro Saus til all slags fisk!
Plym Skrevet 21. august 2006 #2 Skrevet 21. august 2006 Denne er ikke av den kalorilette typen, men veldig god og anvendelig. Jeg surrer litt hakket sjalottløk blank i smør, så rører jeg inn en ss hvetemel, og tilsetter fiskekraft (fra flaske), og hvitvin. Dette lar jeg koke en liten stund, mens jeg rører sammen litt fløte og en eggeplomme, og hakker det jeg måtte ha av friske urter. Rør inn urtene, og pisk inn fløteblandingen. Sausen må ikke koke etter at du har tilsatt fløte og egg, bare varmes forsiktig.
Chelsea Skrevet 21. august 2006 #3 Skrevet 21. august 2006 Purresaus En finhakket purre Så mye vann så det dekker + fiskebuljong tilpasset vannmengden Matfløte etter smak og ønske Salt, pepper + litt sennep Basilikum og krepsehalesaus Finhakket fersk basilikum, chili og vårløk kokes sammen med matfløte blandet med lake fra krepsehalene (blandingsforholdet her er slumpmetoden så du må prøve deg frem) Evt. Majsena hvis sausen blir for tynn Smakes til med karri, chili- og kajennepulver Krepsehalene puttes i til slutt (de skal ikke koke)
Maja_83 Skrevet 21. august 2006 #4 Skrevet 21. august 2006 Tomat og purre saus: 1 liten purre 2 tomater 1 dl kremfløte 2 ss margarin eller smør 1 ts paprikapulver 1 1/2 ss hvetemel 3 dl fiskekraft eller 3 dl vann + 1 fiskebuljongterning salt Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær tomatene i terninger. Visp fløten. Fres purren i smøret. Dryss over paprikapulver og mel og rør om. Tilsett fiskekraft eller vann og buljongterning og kok opp under omrøring. Kok sausen i 3-5 minutter. Rør i tomatene og den vispede fløten. Smak til, eventuelt med salt.
Montezuma Skrevet 21. august 2006 #5 Skrevet 21. august 2006 Hvitvinssaus 3 sjalottløk 1 ss smør 2 dl hvitvin 5 dl fiskekraft 3 dl fløte salt og pepper Finhakk løk og fres blank i smør Tilsett hvitvin og kok inn til det halve Tilsett kraft og kok inn til det halve Tilsett fløte og kok til passe konsistens Sil sausen og smak til med salt og pepper Kan evt. tilsette urter før servering. Bruk samme urter som er brukt til fisken. Sausen kan gjerne være litt fyldig, ikke tyntflytende.
Gjest Tyr Skrevet 21. august 2006 #6 Skrevet 21. august 2006 (endret) Sandefjordsmør er en god fiskesaus. Min variant er: 2 dl vann, 1 dl fløte og en halv terning Toro fiskekraft. Dette redusers til det halve. (minst) Pisk inn smør (usaltet) 100-200 gr. Saften av en halv sitron. Masse finkuttet persille. Smak til med salt og pepper. *ops det snek seg inn noe fra Toro her* Endret 21. august 2006 av Tyr
Gjest Gjest Skrevet 22. august 2006 #7 Skrevet 22. august 2006 Masse fine oppskrifter Tusen takk!! Flere mottas med takk.
Arkana Skrevet 22. august 2006 #8 Skrevet 22. august 2006 - Fløtesaus med dill: I en blender eller foodprocessor blander du 3 dl fløte, 50 g smør, 1 eggeplomme, saften av 1 sitron og 1 ts hvetemel. Hell i en kjele og varm forsiktig opp. Smak til med salt og pepper og ha i hakket dill og hakket gressløk. - Sitronsmørsaus: Bland 225 g smør, saften av 1 sitron og 50 ml hønse- eller grønnsaksbuljong i en kjele. Visp hele tiden mens smøret smelter (skal ikke koke) og rør inn salt og pepper til slutt. - Rømmesaus: Stek et par hakkede løk myke i godt med smør. Rør inn et par ss hvetemel, et par ts brunt sukker og en ts sennepspulver. Rør gradvis inn ca 3,5 dl melk og 2,5 dl rømme. La koke og tykne og rør inn hakket persille. - Tartarsaus: Visp 1 eggeplomme, 1½ ts sukker og ½ ts sennepspulver sammen. Bruk elektrisk håndmikser og visp gradvis inn 3 dl nøytral olje. Rør inn salt, pepper, saften av 1 sitron, 1 ss finhakket sylteagurk, 1 ts kapers, 1 ss hakket persille og 2 ss hakket estragon. - Tomat- og spinatsaus: Stek hakket løk og hvitløk mykt. Tilsett en boks hermetiske tomater (som du har most glatt i blender eller med stavmikser), 1 ss tomatpuré, 1 ts sukker, litt hvitvin og vann (ca 1,5 dl tilsammen) og la småkoke noen minutter. Tilsett 325 g strimlet spinat og la småkoke et par minutter til spinaten faller sammen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå