Gjest female Skrevet 7. januar 2003 #1 Del Skrevet 7. januar 2003 Har noen en bombesikker oppskrift på hjemmelaget bernaise? Helst uten bruk av mixer. Jeg har prøvd flere oppskrifter, men mislykkes alltid, sausen skiller seg enten i starten eller helt på slutten. På forhånd takk for alle tips. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 7. januar 2003 #2 Del Skrevet 7. januar 2003 Gå til matsidene på nrk.no, der lager Lars Barmen sausen trinn for trinn. Milla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisle Skrevet 7. januar 2003 #3 Del Skrevet 7. januar 2003 ah flott at andre lager innlegg og folk skriver svar til ting jeg selv ville spørre om! :D men.... hvorfor kaller så mange sausen for "bærnå"-saus??? greit nok for de som ikke kan fransk men hvor får de den å-lyden fra! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 8. januar 2003 #4 Del Skrevet 8. januar 2003 Siden det først ble kommentert litt uttale her... Det virker som det ikke er så veldig mange som vet hvordan det skal uttales.... Syns de fleste sider "bærne", jeg. Håpløst! I franske ord som slutter på -se skal da vitterlig s'en uttales!!! Høres jo ganske så håples ut når folk bestiller "antrekå med bærne" Men det var jo et lite sidespor... God er det ihvertfall, den sausen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 8. januar 2003 #5 Del Skrevet 8. januar 2003 Jeg har ikke akkurat en eksakt oppskrift på Bearnaise for hånden, men kan bidra med et par tips for et vellykket resultat: Eggeplommene og reduksjon (innkokt eddik, løk, pepper og estragon) piskes over vannbad til det begynner å tykne. -Pass på at varmen ikke er for høy, og at du ikke holder på til egget er helt koagulert, men kun til det tykner/blir "kremete"!!! Spe med KLARET smør (dvs smør som er varmet opp til kokepunktet, og så satt til side. Fjern skum på toppen, og unngå bunnfall). -Spe veldig forsiktig først, og øk heller litt etterhvert. Ha en mugge med kaldt vann for hånden, og dersom det ser ut til at det er i ferd med å skille seg har du i en skvett med vann! Dette kan du også gjøre hvis sausen blir for tykk Sausen må selvsagt IKKE koke. Hvis du absolutt må varme den litt opp (feks. hvis du har laget den litt i forvei), så gjør det over vannbad, og rør underveis! Husk på at ekte Bearnaise ikke serveres kokvarm uansett. Dersom det likevel skulle skjære seg, er det bare å begynne på nytt, men du kan ta nye eggeplommer (+ 1ts hvetemel eller litt maizena) og spe med den sausen som har skilt seg. Lykke til, og bruk frisk estragon. Det er best :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå