Anca Skrevet 17. august 2006 #1 Skrevet 17. august 2006 Noen som kan hjelpe meg med uvanlige/spennende tapas retter?
Gjest Gjest Skrevet 19. august 2006 #2 Skrevet 19. august 2006 Uvanlig og spennende vet jeg ikke om det er og du har sikkert vært borti mye av det før, men godt er det iallefall! Reker m/chili & hvitløk: Rensede reker (tinede (ikke boks)) blandes med hakket hvitløk og chili, olivenolje, salt og pepper. Blandingsforhold har jeg ikke, må prøve seg fram på hva man liker. Har servert dette som både tapas og forrett på salat, da med lettrømme blandet med sweet chilisaus som dressing Scampi: Frosne scampi uten skall marineres i min. 1 time i litt olje, soyasaus, hvitløk og kajennepulver. Stekes raskt evt. grilles. Tres på spyd før stekning evt. serveres med tannpirkere. Gode å dyppe i sweet chilisaus evt. sweet chilisaus blandet med lettrømme. Her kan man også bruke kamskjell selvsagt. Røkelaksruller: Lettrømme eller snøfrisk eller philadelphia (avhengig av hva man liker) smøres på lefse. Røkelaks legges på sammen med dill og pepperdryss. Rull sammen og skjær i passe biter. Har vært i selskap hvor jeg også har fått en variant med spekeskinke inne i lefsa, da uten dillen... Godt det også. Tortillachips m/fyll: Helst de runde da man fyller en og en og de er det mest plass på. Her kan man bare bruke ost f.eks. cheddar og med en jalapenos (syltet) på toppen eller f.eks. kjøttdeig, mais, ost osv. Inn i ovnen til gratinering rett før servering. Serveres med rømme, guacamole, salsa. Quesedillas: To tortillalefser legges oppå hverandre med følgende fyll inni: Cheddarost Purreringer skårer tynt Chili i små biter Varmes på begge sider i stekepanne til osten er smeltet (obs, ikke for høy varme, da de kan bli rett brent). Serveres med rømme, guacamole, salsa. Kyllingbiter: Kylling skjæres i biter og marineres i min favorittmarinade (den samme som til scampien). Marineres i hvert fall i 1 time, gjerne over natten. Stekes. Serveres med sweet chili saus eller barbecue saus. Tomat/mozarella: Cherrytomater deles i to, en bit mozarella evt. feta i mellom de to delene sammen med et blad basilikum. Evt. drisles med olje & balsamico. Festes med tannpirker. Kjeks m/dip: Små Ritzkjeks med en eller annen dip. F.eks. en kremost blandet med lettrømme/kesam eller en ferdig dip til potetgull. Litt mer mat i dette enn bare potetgull til dippen. Grønnsaker er jo også supergodt. Andre enkle munnfuller på tannpirkere: Melon m/spekeskinke Ostebit m/drue Ostebit m/morrpølse Forskjellige biter frukt Kommer ikke på mer i farten...
Susannah Skrevet 20. august 2006 #3 Skrevet 20. august 2006 Kyllingkjottboller er deilig. Bland kyllingkjottdeig med hakket hvitloek og salt og pepper. Lag smaa boller og steik dem. Lag en sterk tomatsaus til aa dyppe dem i, bland tomatpure med krydder av forskjellig slag, gjerne noe torket chili hvis du har. Herlig!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå