Gå til innhold

Kakene sprekker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hver gang jeg lager kaker, så sprekker de etter en stund i ovnen :sur:

Hva gjør jeg galt?

Ikke moro å servere kaker med digre sprekker :forvirret:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Noen kaker skal sprekke på overflaten. Kanskje du bruker for høy ovnstemperatur? Ellers kan du ofte dekke over sprekker med glasur eller krem.

Skrevet

Eller kanskje du har i litt for mye bakepulver?

Skrevet

Takk for svar :)

Eller kanskje du har i litt for mye bakepulver?

Der sa du det ;)

Jeg er faktisk ganske raus med både bakepulver og vaniljesukker..

Gjest Blondie65
Skrevet

Eller ovnen din er røket. Min mor gråt og bar seg over alle kakene som hevet seg som de flotteste vindunder for så å falle sammen som et slakt. Det viste seg at termostaten i ovnen var ødelagt så den bare fortsatte å varme opp og kaken hevet seg og hevet seg helt til "boblen" sprakk ...

En kollega av meg som er rene mesterbakeren fikk helt plutselig samme problem med alle sine kaker - jepp der var også termostaten røket.

Skrevet
Takk for svar  :)

Der sa du det  ;)

Jeg er faktisk ganske raus med både bakepulver og vaniljesukker..

Fint - da ligger nok problemet der. Teskjeene med bakepulver skal være strøkne. :)
Skrevet

Du kan legge et bakepapir over formen, eller sette en stekeplate over

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...