Gå til innhold

Kalkun


Gjest Gjesta

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fikk dette på mail i dag - kanskje noe du kan bruke:

Fortsatt kalkun i fryseren?

Kjøpte du inn en kalkun til jul, og har den fortsatt i fryseren? Ikke la kalkunen overvintre der, men tin den opp og del den i mindre stykker. Hver del kan bli en smakfull middagsrett.

Oppdeling av en hel kalkun

Press låret på kalkunen lett utover og snitt i skinnet. Skjær over i leddfestet for å løsne låret fra fra resten av kalkunen. Skjær et snitt langsetter brystbenet og ned ved halsen. Skjær ut brystfileten ved å la kniven følge skroget fra toppen og ned mot vingefestet. Vingen løsnes ved å dele over i leddet. Gjør det samme på motsatt side.

Så mye veier kalkunstykkene:

1 stort kalkunlår u/bein veier ca. 600 g (Nok kjøtt til frikassé og gryteretter for 3 pers.) 1 bryst veier 600-800 g

(Steik, biff eller snitsel for 3-4 pers.)

I tillegg får du skrog, vinger og innmat. Selv på skroget sitter det en del kjøtt etter oppdeling. Dette får du utnytte ved å koke suppe.

Osso Bucco av kalkun

6. januar 2003

2 kalkunlår

3 ss hvetemel

1 ts salt

½ ts pepper

2 løk

evt. 2 båter hvitløk

4 gulrøtter

1 bit sellerirot

5 tomater eller 1 boks hermetiske tomater

½ dl tomatpuré

2 laurbærblad

1 ts timian

3 dl hønsebuljong (terning + vann)

2 ½ dl hvitvin eller ½ sitron + vann

litt revet sitronskall

finhakket persille

Del lårene i passe store biter. Vend bitene i mel som er blandet med salt og pepper. Brun bitene rundt det hele i smør i en gryte. Finhakk løk og press hvitløk og fres det litt sammen med kjøttet til løken er blank. Skjær gulrøttene i skiver, selleriroten i terninger og tomatene i båter og legg alt i gryten. Ha i tomatpuré og krydder. Spe med hønsebuljong og vin og la gryten trekke under lokk i ca. ¾ time, eller til kjøttet er mørt. Smak eventuelt til med mer salt, pepper eller timian. Dryss over revet sitronskall og hakket persille før servering. Serveres med båndspagetti eller ris.

På www.mat.no finner du også oppskrifter på:

Raspeballer med saltede kalkunlår og rotmos

Helstekt kalkunfilet med epler

Kalkunfrikassé

Orientalsk kalkungryte

Smakfull kalkunsuppe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...