Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen en oppskrift på kirsebærlikør å dele med meg?

Fint med andre (lette) oppskrifter jeg kan bruke kirsebær i.

Med håp om snarlig tilbakemelding.

Gjest splæsj
Skrevet (endret)

Det er enkelt. Har nettopp laget lime/jordbærlikør.

1: Bland vodka og bær i f.eks en flaske eller et stort syltetøyglass. Det skal være ca 1/4 med bær. (gjerne 60% vodka, men ikke nødvendig) Kok glasset/flaska først. Fyll på glass/flaske halvfult.

2: La stå i minst to uker. Vend flaske/glasset opp-ned minst en gang til dagen.

3: Fjern kirksebærene og sil væsken gjennom et kaffefilter. (kan eventuelt droppes), Mange liker alkoholkirsebærene på bunnen av flaska og siler ikke, men væsken blir ofte litt grumsete uten filtrering.

4: kok sukkerlake, avkjøl. Smak deg til hvor søt den skal være. Bruk frukstukker for en sunnere variant.

4: Bland halvparten vodkakirsebær-væske med halvparten sukkerlake.

Ferdig! Kan nyses avkjølt eller romtemperert.

Gamle damer elsker dette. Finfin presang.

Edit: Pokker så mange skriveleifer jeg hadde da! :overrasket::forvirret:

(Det var mormor som lærte meg dette. hennes oppskrift. :))

Endret av Pax
Gjest splæsj
Skrevet (endret)

Ja, forresten, du kan bruke alt mulig, sånn til en annen gang. Appelsin, banan, eple, blåbær, jordær, bringebær, osv. Bare å prøve litt forskjellig. :)

(Edit - skriveleifer igjen!)

Endret av Pax
Skrevet

1. Fyll et sylteglass med kirsebær.

2. Fyll opp med sukker til det er fullt.

3. Fyll opp med 60% sprit til det er fullt.

4. Settes mørkt/kjølig (kjeller).

5. Vend glasset et par ganger i uken.

6. Til jul siler du av bærene og likøren er ferdig.

Skrevet

Jeg gjør det litt annerledes:

Ha kirsebærene på glass el. Fyll opp med 60% til bærene er dekket. La stå i romtemperatur i ca 2 uker. Sil av bærene. Tilsett ca 300 g sukker pr liter (begynn gjerne med litt mindre) og fyll på flasker. La stå i kjellertemp i 2-3 månder. Vend av og til, og smak til om det trengs mer sukker.

Gjest splæsj
Skrevet

finnes endel måter, ser det ut til. Alle funker sikkert like bra. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...