Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen en oppskrift på kirsebærlikør å dele med meg?

Fint med andre (lette) oppskrifter jeg kan bruke kirsebær i.

Med håp om snarlig tilbakemelding.

Videoannonse
Annonse
Gjest splæsj
Skrevet (endret)

Det er enkelt. Har nettopp laget lime/jordbærlikør.

1: Bland vodka og bær i f.eks en flaske eller et stort syltetøyglass. Det skal være ca 1/4 med bær. (gjerne 60% vodka, men ikke nødvendig) Kok glasset/flaska først. Fyll på glass/flaske halvfult.

2: La stå i minst to uker. Vend flaske/glasset opp-ned minst en gang til dagen.

3: Fjern kirksebærene og sil væsken gjennom et kaffefilter. (kan eventuelt droppes), Mange liker alkoholkirsebærene på bunnen av flaska og siler ikke, men væsken blir ofte litt grumsete uten filtrering.

4: kok sukkerlake, avkjøl. Smak deg til hvor søt den skal være. Bruk frukstukker for en sunnere variant.

4: Bland halvparten vodkakirsebær-væske med halvparten sukkerlake.

Ferdig! Kan nyses avkjølt eller romtemperert.

Gamle damer elsker dette. Finfin presang.

Edit: Pokker så mange skriveleifer jeg hadde da! :overrasket::forvirret:

(Det var mormor som lærte meg dette. hennes oppskrift. :))

Endret av Pax
Gjest splæsj
Skrevet (endret)

Ja, forresten, du kan bruke alt mulig, sånn til en annen gang. Appelsin, banan, eple, blåbær, jordær, bringebær, osv. Bare å prøve litt forskjellig. :)

(Edit - skriveleifer igjen!)

Endret av Pax
Skrevet

1. Fyll et sylteglass med kirsebær.

2. Fyll opp med sukker til det er fullt.

3. Fyll opp med 60% sprit til det er fullt.

4. Settes mørkt/kjølig (kjeller).

5. Vend glasset et par ganger i uken.

6. Til jul siler du av bærene og likøren er ferdig.

Skrevet

Jeg gjør det litt annerledes:

Ha kirsebærene på glass el. Fyll opp med 60% til bærene er dekket. La stå i romtemperatur i ca 2 uker. Sil av bærene. Tilsett ca 300 g sukker pr liter (begynn gjerne med litt mindre) og fyll på flasker. La stå i kjellertemp i 2-3 månder. Vend av og til, og smak til om det trengs mer sukker.

Gjest splæsj
Skrevet

finnes endel måter, ser det ut til. Alle funker sikkert like bra. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...