Gå til innhold

saus til svinekotteletter


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hva slags saus passer best til svinekoteletter?

Skal ha poteter, babygullerøtter, blomkål og muliges surkål som tillbehør..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Skal du ha surkål, passer d nok best m brun saus, sløyfer du surkålen står du litt friere, og da kan f eks sjampinjongsaus være et alternativ. Selv bruker jeg bare å servere stekesjyen til svinekoteletter. Jeg gjør da på følgende måte: Salter og peprer kotelettene hele veien rundt, skjærer noen snitt i fettranden (unødvendig hvis d er nakkekoteletter, da fettet ligger isprengt kjøttet på disse og bidrar til at disse kotelettene blir saftigere enn vanlige) og svir dem hurtig i nøttebrunt smør/melange el en blanding av smør/melange og olje i varm, varm panne til de har fått en fin, brun stekeskorpe (1-2 min på hver side), slår så varmen nesten ned til nullpunktet, heller på ca 1 dl vann og legger på lokk. Lar dem stå og surre minst 5 min, gjerne lenger (jo mørere blir de). Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Paprika, ikke innlogga

Bruker smelta smør (smeltet sammen med kotelettene, slik at det blir godt kryddret), men ellers så er jo Bernaise saus ett alternativ.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Starya

Jeg ville først åpna vinduet, og kasta surkålen så langt som mulig ( :sjarmor: ), deretter ville jeg leita frem bernaisen.

Mmm, det hørtes så godt ut...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pulverheksa

Jeg kan anbefale appelsinsaus(Forutsetningen er at du ikke serverer surkål til)

Når kotelettene er stekt legger jeg dem over på et fat og holder dem varme.

Heller så ønsket mengde appelsinjuice i panna. Kan hvis ønskelig jevnes med litt maizenna. Smak til med salt og pepper evt. litt soyasaus.

Pleier å sile sausen over i sausenebbet så jeg ikke får "sorte øyne" i sausen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

....hørtes godt ut, pulverheksa! D skal jeg jammen prøve som en variant! Hva slags grønnsaker/poteter passer til?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Brunhilde

Jeg pleier å brune masse frisk champignon i panna etter at kotelettene er godt brunet på begge sider. Har i litt soyasaus og kremfløøte + 1/2 ts sukker. Lar alt putre til sausen er passe tykk... Serverer med ris og broccoli, mais og gulrøtter...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...