gard Skrevet 11. august 2006 #1 Skrevet 11. august 2006 Hei Jeg skal lage en rett ikveld og i henhold til oppskriften skal det være kanin i retten.Problemet var bar at butikken hadde ikke dette så jeg kjøpte hare istedet. Er det stor forskjell i smaken?
Leo Skrevet 11. august 2006 #2 Skrevet 11. august 2006 Nå vet ikke jeg hva du skal lage, men det er ganske stor forskjell på hare- og kaninkjøtt selv om dyrene ser temmelig like ut. Harekjøttet er mørkt og har en utpreget viltsmak som kanskje best kan sammenlignes med skogsfugl mens kaninkjøtt er lyst og vel best kan sammenlignes med kylling- eller kalkunkjøtt dog med noe mer smak. Jeg pleier å erstatte kanin med nettopp stor kylling eller kalkun i oppskrifter, men jeg skal ikke påstå at du ikke kan bruke haren din. Jeg tror imidlertid du vil få ett litt annet smaksinntrykk enn du forventer og dette bør du bl.a. ta hensyn til når du velger vin.
Leo Skrevet 11. august 2006 #3 Skrevet 11. august 2006 Kom til å tenke på at jeg av og til lager stuffat tal-fenek (Maltesisk kaningryte) og da bruker jeg alltid kylling i stedet for kanin. Dette er egentlig kanin i en kraftig og smaksrik rødvins- og tomatbasert saus og i denne og lignende retter tror jeg det hadde fungert dårlig med hare. Den kraftige smaken av hare hadde rett og slett blitt "too much" sammen med de andre smakene. (Tenk deg rype i tomatsaus...). I andre retter med f.eks. en mildere, fløtebasert saus kan sikkert hare fungere.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå