monja Skrevet 5. januar 2003 #1 Skrevet 5. januar 2003 Hvor mange servitører hadde, eller skal dere ha i forhold til antallet gjester? Vi skal ha 40 personer til middag og 120 til kaffe, og nå er jeg litt i villrede. Jobbet deres servitører hele dagen, eller hadde de pause under f.eks kaffen der de fleste finner kaffe og kaker selv (regner med at de kokte kaffe innimellom da....) Fortell fortell......
MarianneE Skrevet 5. januar 2003 #2 Skrevet 5. januar 2003 Vi regnet 1 servitør pr. 9 gjest. Dette fungerte veldig fint hos oss. Til kaffen satte servitørene ut kaker, tallerkener, fat o.l. satte over kaffe og fikk ut til gjestene. Etterpå ryddet de og gikk. Dette var alle fornøyde med.
Lady79 Skrevet 5. januar 2003 #3 Skrevet 5. januar 2003 Hei!! Det spørs hvordan middag dere skal ha. Skal dere ha buffet kan du regne 1 servitør pr 15 gjest. Skal dere ha fatservering kan du regne 1 servitør pr 10 gjest. Skal du ha tallerken servering kan du regne 10-12 gjester pr servitør. Selvfølgelig spørs det også på hvor flinke servitørene er. Tror de tallene jeg har gitt over er noenlunde ok. Når det er buffet skal de jo bare skjenke og rydde. Vi skal ha noen servitører som kommer tidlig og gjør klart (vi dekker og pynter og gjør alt klart dagen i forveien) det siste. Resten av servitørene kommer litt før middagen. De som kommer førs får gå først, og de som kom sist går sist. Lurt å holde på ett par servitører til slutt som kan rydde opp litt. Ser dere skal ha mange til kaffe....da er det lurt å holde på så og si alle servitørene. De kan ha pause under talene ved middag og evt taler under kaffe. De kan også bytte på og ha pause under festen. Alle trenger jo ikke ha pause samtidig. Lykke til da alle sammen.
Tusenfryd Skrevet 6. januar 2003 #4 Skrevet 6. januar 2003 Vi hadde "to skift" med servitører vi, men alle var der under middagen og kaffen. Noen kom tidlig og hjalp kokkene, satte frem velkomstdrink og frukt etc. Tok i mot gjestene og sånn. Og de gikk tidligere enn de andre. De som kom senere sto for baren etter middag, rydding etc. Vi regnet 1 servitør pr. 10. gjest. Da bar de ut forrett på tallerken. Hovedretten ble presentert på fat og gjestene forsynte seg selv. Desserten ble båret ut på tallerken. Vin og mineralvann ble skjenket ved bordet og flasken satt igjen så man hjelp seg selv underveis. Så vi hadde det uformelt, og endel av servitørene var forholdsvis utrente. Dette gikk helt strålende. Vi brukte venner av søsken, kolleger av dem og andre kjenninger. De fikk 100,- pr time - og jobbet ca 10 timer hver. De fikk selvsagt mat og drikke så mye de ville.
Augustbrud02 Skrevet 6. januar 2003 #5 Skrevet 6. januar 2003 Vi var 40 til middag og hadde 5 servitører (som både serverte og ordnet på kjøkkenet), og det var strengt tatt litt for lite. Vi kunne gjerne hatt 1 til. Etter middagen dro alle servitørene hjem, bortsett fra ei. Der burde vi også hatt mange flere servitører, slik at venner og familie hadde sluppet det ekstra styret det medførte.
Tvilling76 Skrevet 8. januar 2003 #6 Skrevet 8. januar 2003 Har jobbet som servitør i 8 år, og man beregner med fatservering / tallerkenservering 15 personer pr servitør. Buffet - 20 gjester pr servitør. Nå er dette selvsagt servitører som har vært det en stund, så hvis du skal benytte deg av venner / kokkelærlinger fra en lokal skole etc ville jeg nok ikke belaget meg på særlig mer enn 10 gjester pr. servitør. Lykke til!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå