msbrumm Skrevet 6. august 2006 #1 Skrevet 6. august 2006 Hei! Har noen her inne oppskrift på Skyrterta? Den inneholder jo skyr, men tenkte det kanskje gikk med kesam... Har funnet en oppskrift som virker ok, men den er på islandsk og inneholder et par ord jeg ikke finner ut av... Spent på svar
Gjest Gjest_MA_* Skrevet 8. august 2006 #2 Skrevet 8. august 2006 Heihei, jeg er også interessert i en sånn oppskrift! (men er ikke skyr og kesam det samme? Kvarg/ferskost begge deler ifølge tine.no og skyr.is) Du kan jo prøve denna oppskrifta og sjekke om den smaker som skyrterta: "Lett og lettvint ostekake uten stekeovn" hilsen nylig hjemvendt islandsfarer
Gjest Gjest_Ninni_* Skrevet 3. september 2006 #3 Skrevet 3. september 2006 Her er en oppskrift på Islands skyrkake. Håper den smaker PS; er kesam det samme som skyr altså? Hráefni: Botn 2½ dl mulið sykurlaust hafrakex 2 msk strásæta 1½ msk smjör Krem 500 g skyr án bragðefna 5 dl frosin eða fersk bláber 2½ dl rjómi, vel þeyttur 1½ dl strásæta 4 msk sjóðandi 2 tsk vanilludropar 5 stk matarlímsblöð 2 stk egg Til skrauts 2½ dl bláber bláber Deig Hitið smjörið á pönnu og brúnið kexmylsnuna létt í því. Takið mylsnuna af hitanum og bætið strásætunni út í. Látið mylsnuna nú í botninn á lausbotna formi og jafnið vel út með fingrunum. Fylling Hrærið skyr, egg, strásætu og vanilludropa vel saman í hrærivél . Þeytið rjómann vel og blandið honum saman við. Leggið matarlímsblöðin í kalt vatn þar til þau mýkjast. Látið drjúpa vel af þeim og leysið þau síðan upp í heitu vatninu. Kælið löginn svolítið og bætið honum út í skyrhræruna. Bætið bláberjunum út í að síðustu en geymið 1 bolla til að setja ofan á tertuna í lokin. Hellið fyllingunni yfir botninn og stráið ferskum bláberjum yfir. Kælið tertuna í 2-3 klst. í ísskáp. Hollráð Gott er að klippa til örk af bökunarpappír, hringlaga og jafn stóra forminu, og hafa undir tertunni til að auðveldara sé að flytja hana yfir á disk.
Gjest Gjest_Ninni_* Skrevet 3. september 2006 #4 Skrevet 3. september 2006 Så må du bare spørre dersom det er noen ord du ikke forstår msbrumm
Gjest Emera Skrevet 3. september 2006 #5 Skrevet 3. september 2006 Hehe, her går det vel fortere å nevne de ordene man faktisk forstår.... Men islandsk er et herlig språk, da.
Gjest Elze ii Skrevet 3. september 2006 #6 Skrevet 3. september 2006 Jeg har oversatt Ingredienser: Bunn: 2½ dl malt/knust sukkerfri havrekjeks 2 ss strøsøtningsmiddel 1½ ss smør Krem: 500 g skyr uten smakstilsetning (kesam går sikkert fint, selv om det ikke er akkurat det samme) 5 dl frosne eller friske blåbær 2½ dl kremfløte, stivpisket 1½ dl strøsøtning 4 ss kokende (vann?) - står litt rart 2 tsk vaniljeessens 5 gelatinplater 2 egg Til pynt: 2½ dl blåbær Bunn Smelt smøret i en stekepanne og brun kjekssmulene lett i smøret. Ta smuleblandingen av varmen og tilsett strøsøtning. Ha blandingen i en springform og jevn godt ut med fingrene. Fyll Rør skyr/kesam, egg, strøsøtning og vaniljeessens godt sammen med en mikser. Pisk kremen godt og bland den i. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke. La dem renne godt og løs dem deretter opp i det varme vannet. Avkjøl litt og bland den oppbløtte gelatinen i skyr-miksen. Tilsett blåbærene til slutt, men gjem 1 kopp til å ha oppå kaken til slutt. Hell fyllet over bunnen og strø friske blåbær over. Avkjøl kaken i 2-3 timer i kjøleskap. Tips Det er lurt å klippe til et ark av bakepapir, i en sirkel like stor som formen, og legge under kaken så det blir lettere å flytte den over på et fat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå