Gå til innhold

Islandsk skyrterta


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Har noen her inne oppskrift på Skyrterta? Den inneholder jo skyr, men tenkte det kanskje gikk med kesam... :)

Har funnet en oppskrift som virker ok, men den er på islandsk og inneholder et par ord jeg ikke finner ut av...

Spent på svar :)

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest_MA_*
Skrevet

Heihei, jeg er også interessert i en sånn oppskrift! :)

(men er ikke skyr og kesam det samme? Kvarg/ferskost begge deler ifølge tine.no og skyr.is)

Du kan jo prøve denna oppskrifta og sjekke om den smaker som skyrterta:

"Lett og lettvint ostekake uten stekeovn"

hilsen nylig hjemvendt islandsfarer ;)

  • 4 uker senere...
Gjest Gjest_Ninni_*
Skrevet

Her er en oppskrift på Islands skyrkake.

Håper den smaker :)

PS; er kesam det samme som skyr altså?

Hráefni:

Botn

2½ dl mulið sykurlaust hafrakex

2 msk strásæta

1½ msk smjör

Krem

500 g skyr án bragðefna

5 dl frosin eða fersk bláber

2½ dl rjómi, vel þeyttur

1½ dl strásæta

4 msk sjóðandi

2 tsk vanilludropar

5 stk matarlímsblöð

2 stk egg

Til skrauts

2½ dl bláber bláber

Deig

Hitið smjörið á pönnu og brúnið kexmylsnuna létt í því. Takið mylsnuna af hitanum og bætið strásætunni út í. Látið mylsnuna nú í botninn á lausbotna formi og jafnið vel út með fingrunum.

Fylling

Hrærið skyr, egg, strásætu og vanilludropa vel saman í hrærivél . Þeytið rjómann vel og blandið honum saman við. Leggið matarlímsblöðin í kalt vatn þar til þau mýkjast. Látið drjúpa vel af þeim og leysið þau síðan upp í heitu vatninu. Kælið löginn svolítið og bætið honum út í skyrhræruna. Bætið bláberjunum út í að síðustu en geymið 1 bolla til að setja ofan á tertuna í lokin. Hellið fyllingunni yfir botninn og stráið ferskum bláberjum yfir. Kælið tertuna í 2-3 klst. í ísskáp.

Hollráð

Gott er að klippa til örk af bökunarpappír, hringlaga og jafn stóra forminu, og hafa undir tertunni til að auðveldara sé að flytja hana yfir á disk.

Gjest Gjest_Ninni_*
Skrevet

Så må du bare spørre dersom det er noen ord du ikke forstår msbrumm :)

Skrevet

Hehe, her går det vel fortere å nevne de ordene man faktisk forstår....

Men islandsk er et herlig språk, da.

Skrevet

Jeg har oversatt :)

Ingredienser:

Bunn:

2½ dl malt/knust sukkerfri havrekjeks

2 ss strøsøtningsmiddel

1½ ss smør

Krem:

500 g skyr uten smakstilsetning (kesam går sikkert fint, selv om det ikke er akkurat det samme)

5 dl frosne eller friske blåbær

2½ dl kremfløte, stivpisket

1½ dl strøsøtning

4 ss kokende (vann?) - står litt rart

2 tsk vaniljeessens

5 gelatinplater

2 egg

Til pynt:

2½ dl blåbær

Bunn

Smelt smøret i en stekepanne og brun kjekssmulene lett i smøret. Ta smuleblandingen av varmen og tilsett strøsøtning. Ha blandingen i en springform og jevn godt ut med fingrene.

Fyll

Rør skyr/kesam, egg, strøsøtning og vaniljeessens godt sammen med en mikser. Pisk kremen godt og bland den i. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke. La dem renne godt og løs dem deretter opp i det varme vannet. Avkjøl litt og bland den oppbløtte gelatinen i skyr-miksen. Tilsett blåbærene til slutt, men gjem 1 kopp til å ha oppå kaken til slutt. Hell fyllet over bunnen og strø friske blåbær over. Avkjøl kaken i 2-3 timer i kjøleskap.

Tips

Det er lurt å klippe til et ark av bakepapir, i en sirkel like stor som formen, og legge under kaken så det blir lettere å flytte den over på et fat.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...