Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er "bondekone" på en gård der vi blant annet produserer moreller. Jeg synes det er artig å kunne bruke de grønnsakene og fruktene vi dyrker på ulike måter. Moreller er jo veldig godt å spise som de er :enig_anim: Likevel ønsker jeg meg oppskrifter som inneholder disse gode bærene.

Jeg har allerede gjort suksess med en pai som datteren min har døpt "Morellpaien bølgende hav"! Flott hva?

Videoannonse
Annonse
Gjest splæsj
Skrevet

I salater eller potetsalat. Syltetøy. Kompott.

Skrevet

Wenches isfjell (fra God Morgen Norge)

1 sukkerbrød (24-26 cm)

100 g sukker

2 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

½ kopp moreller uten stein, delt i to

3-4 dl kremfløte

2 bananer i skiver

1 rull marsipan

Brun sukker i en kjele. Spe med fløten og la sausen koke 5 minutter. Ha i vaniljesukker og legg i moreller. La det avkjøles. Visp fløten stiv. Bland halvparten av kremen med halvparten av karamellbærene. Del sukkerbrødet i 2 eller 3 lag. Fyll kaken med bananskiver og karamellkrem. Legg på toppen og ha på resten av bærene. Dekk hele kaken med et lag krem. Legg på marsipanlokk.

Morellpai

125 g smør

250 g hvetemel

30 g sukker

2 eggeplommer

2-3 ss kaldt vann

350 g moreller uten stein

1 dl sukker

1 ss potetmel

3 dl crème fraîche

3 eggeplommer

3 ts vaniljesukker

2 eggehviter

1¼ dl sukker

Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i ½ time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Fordel morellene i formen. Dryss over sukker og potetmel. Bland crème fraîche og eggeplommer og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over morellene Stivpisk eggehvitene til marengsen. Dryss på sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sprøyt marengsen som gitter over paien.

Stek kaken ved 170 °C ca. 45 minutter.

Gjest Thalassa
Skrevet

ja kompott er faktisk kjempegodt! (synes det høres så gammeldags ut men.) Jeg pleier å kjøpe ferdiglaget kirsebærkompott og lunke den i microen å ha is oppi. Nam nam! Sikkert enda bedre med moreller og som hjemmelaget! Jeg har dessverre ikke noen oppskrift da.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...