Gå til innhold

Indisk dessert


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen en oppskrift på en indisk dessert?

På forhånd takk!

Gjest gjest1
Skrevet

Her kommer jeg dragende med mangofromasjen igjen. Har fått oppskriften fra en indisk dame.

MANGO FROMASJ

1 pk appelsin/sitron gele

4 dl mango juice

ca 4 dl mango pulp

2 dl lett pisket krem

Kok opp mango juice. Ta pannen av varmen

Tøm i gelepulver og rør i til pulveret er løst opp.

Bland mango pulp og rør godt. Avkjøl før du har i pisketkrem,

rør til alt er godt blandet.

Tøm blandingen i en form og la det

stå i kjøleskap overnatten. Server med fersk frukt (mango, kiwi)

kuttet i små terninger, og vanilje saus med knuste cashewnøtter.

Skrevet

Kulfi - indisk iskrem (5 porsj.)

2 liter melk

15 g cashewnøtter

15 g mandler uten skall

litt pistasjnøtter

revet, frisk kokos

1 klype safran

200 g sukker

Grovhakk alle nøttene.

Varm opp melken på middels varme i 1 ½ time og rør jevnlig rundt.

Tilsett deretter nøttene og sukkeret i melken og la alt koke i ½ time. (Melken skal nå ha tyknet.) Avkjøl melken i romtemperatur, og hell over i frysbare porsjonsbeger når kald.

Før begrene settes i fryseren drysses blandingen veldig lett med safran og dekkes med lokk eller plastfolie.

Når kulfien er blitt hard, tines begrene nok til at iskremen løsner. Vendes på tallerken og strøs med frisk kokos.

Shrikhand (4 pers.)

en liten klype safrantråder

1 liter yoghurt naturell

¾ ts kanel

2 ss vann

⅓ sukker

¼ kopp revet kokos

1 mango i tynne skiver

Rist safranen i en tørr panne, svak varme, o ca 2 minutter. Knus i morter. Hell tilbake i pannen og tilsett kardemomme og vann, kok opp under omrøring. Visp safranen inn i yoghurten. Hell yoghurten i et kaffefilter og la renne av i kjøleskap 1 time. Hell i en bolle, tilsett sukker (evt litt mer) og visp blandingen tykk med elektrisk mikser. Hell i bolle og la stå i kjøleskap til den er kald. Rist kokos i tørr panne til den er gylden. Server desserten med mangoskiver og et dryss av kokos.

Søt gulrot-halva (6 pers.)

750 g revne gulrøtter

7,5 dl melk

1 kanelstang

60 g sukker

30 g usaltede pistasjnøtter, hakkede

30-50 g skåldede mandler, hakkede

60 g rosiner

8 kardemommefrø, knuste

yoghurt eller krem til servering

Bland gulrot, melk og kanel i en kjele og kok opp. La småkoke uten lokk i 35-40 minutter, rør ofte. Kast kanelen. Stek gulrotblandingen i litt olje til den blir skinnende, ca 5 minutter. Tilsett sukker, nøtter, mandler, rosiner og kardemomefrø. Fres videre 3-4 minutter. Server varm eller kald med krem eller yoghurt.

Skrevet

Takk for tips. Har noen tilfeldigvis en oppskrift på en slags pudding/suppe med ris som er søt?

Skrevet
Takk for tips. Har noen tilfeldigvis en oppskrift på en slags pudding/suppe med ris som er søt?

Bland 90 g ris med 6 dl kokosmelk, 60 g sukker og en strimmel sitron- eller limeskall. Hell i en ildfast form og bak i ovn ved 170 grader i 30 minutter. Fjern sitrusskallet og rør inn litt anis. Stek videre 1-2 timer til væsken er absorbert. Server varm eller kald med frukt.

Du kan også lage vanlig risgrøt og tilsette honning, rosiner, hakkede pistasjnøtter, hakkede cashewnøtter og kardemomme. Eller tilsett brunt sukker, revet sitronskall, revet appelsinskall, vaniljeessens og hakkede ristede hasselnøtter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...