Gå til innhold

raclette


Anbefalte innlegg

Gjest Fruktfat
Skrevet

hvordan lager/eter du det?

noen venner av oss legger grønnsakene med vanlig revet gulost (norvegia) over i skuffen, og steker kjøttet oppå. serverer med ris og f.eks bearnaisesaus.

vi steker kjøtt og grønnsaker oppå plata, smelter racletteost i skiver i skuffen under som vi heller over kjøtt og grønnsaker på tallerken, serverer med pommes noisettes og fondue sauser (den pakken med 6 forskjellige glass). det er det som er raclette for meg, da blir grønnsakene stekt og ikke bare varme, reven gulost smelter jo ikke sånn herlig at den kan helles og den smaker ingenting. og fonduesausene er veldig viktig.

hvordan gjør dere det?

Videoannonse
Annonse
Gjest gjest1
Skrevet

raclette er nam nam!

men sånn vi spiser det, denne typen er koke poteter, og så har vi sånn raclette smelte ost maskin som vi legger tykke skiver ost på, når det er smelta heller vi osten over poteten. så spiser vi det med forskjellige typer skinke til.

Nam nam!

Gjest LilSweetie
Skrevet

Steker kjøtt og skalldyr oppå, grønnsaker med ridderost på i skålene. Godt, ja! Og gøy med sånn lage ved bordet-mat

Skrevet

Min ex-svigerfar fra Sveits serverte alltid etter deres gamle tradisjoner. Det vil si ost med masse smak (helst importert fra familie i Sveits), kokte poteter og pickles (hele sylteakurk, gulrøtter, sølvløk m.m.). Viktig med masse nykvernet pepper og hvitløk. Nam :sikle:

Gjest Gjesta
Skrevet

Vi steker alt oppå og smelter osten i skuffen. Nam :sikle:

Skrevet

Ekte raclette ost er et must.

Vi steker ingenting oppå, men skjærer opp røkte pølser, stangselleri, tomat, agurk, steker sopp med pepper, sølvløk, marienrt hvitløk, løk. Har dette på loff og den smeltede osten over.

Skrevet

Ekte raclette ost ... er det en spesiell ost ?? noen som har navnet på den ??

Har en panne stående , men har aldri turt å bruke den . Men her er det jo mange gode tips , så kanskje jeg skal ta den fram igjen :)

Gjest Fruktfat
Skrevet
Ekte raclette ost ... er det en spesiell ost ?? noen som har navnet på den ??

den heter bare raclette ost ;)

kan også bruke ridderost, det står på pakka at den kan brukes til raclette. poenget er at det skal være en ost med mye smak, så det lukter litt dritt men smaker deilig :)

Skrevet
raclette er nam nam!

men sånn vi spiser det, denne typen er koke poteter, og så har vi sånn raclette smelte ost maskin som vi legger tykke skiver ost på, når det er smelta heller vi osten over poteten. så spiser vi det med forskjellige typer skinke til.

Nam nam!

Min ex-svigerfar fra Sveits serverte alltid etter deres gamle tradisjoner. Det vil si ost med masse smak (helst importert fra familie i Sveits), kokte poteter og pickles (hele sylteakurk, gulrøtter, sølvløk m.m.). Viktig med masse nykvernet pepper og hvitløk. Nam :sikle:

Endelig noen som kunne ha spist raclette hos meg!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...