Snuppa Skrevet 2. januar 2003 #1 Del Skrevet 2. januar 2003 Vet jo at en egentlig skal holde seg laaangt unna røykalaks når en er gravid, men i julen ble jeg altså servert dette to ganger. Fordi jeg er så fordømt høflig, så takket jeg ikke nei da tallerkenen ble satt foran meg..... Vet det er utrolig dumt, men gjort er gjort og spist er spist! Har litt dårlig samvittighet for at jeg fikk i meg noe jeg vet jeg burde holde meg unna, så nå lurer jeg selvfølgelig på HVOR skadelig det er....... Noen som vet???? Takknemlig for svar:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klips Skrevet 2. januar 2003 #2 Del Skrevet 2. januar 2003 Har du ikke blitt dårlig ennå så kan du vel puste rolig ut. Går litt surr i bakterietypene jeg, men røkelaks er man vel redd kan bli "smittet" av matforgiftningsbakterier fra gravlaks og slikt som lagres lenge og hvor ting kan gro godt? Røkelaks i seg selv er ikke farlig, så lenge den er noenlunde fersk da, det vet man jo aldri i våre dager :o Den eneste infeksjonen man kan få uten at man selv merker er vel toxoplasmose, og den blir du testet for flere ganger i løpet av graviditeten (i hvert fall hos min jordmor), og har du vært utsatt for risiko kan du testes ekstra og finner de noe setter de deg på antibiotika, så det går helt greit! Ikke bekymre deg mer nå, OK? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snuppa Skrevet 2. januar 2003 Forfatter #3 Del Skrevet 2. januar 2003 Takk, Klips! Ble en smule beroliget nå og skuldrene sank ned noen hakk. Ble ikke dårlig av maten, nei, så da er nok alt som det skal være. Det er vel morsinstinktet som trer inn og gjør at en bekymrer seg for alt og alle:-) Får ta en prat med legen på neste kontroll og høre om det er nødvendig med ekstra test. Går også i surr når det gjelder disse bakteriene - husker aldri hva som gjør hva og hvor en finner de....... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gry Skrevet 2. januar 2003 #4 Del Skrevet 2. januar 2003 Litt opptatt av dette om dagen jeg også ;-) Her er en kjekk liste: http://www.snt.no/nytt/kosthold/gravide/rad.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Silfen Skrevet 2. januar 2003 #5 Del Skrevet 2. januar 2003 Spiste masse på nei listen da jeg var gravid. Tror det er litt vel hysterisk å nekte seg både ditt og datt fordi det er en som sier at det er skadelig. De finner på og tar bort ting hele tiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 2. januar 2003 #6 Del Skrevet 2. januar 2003 Spiste masse på nei listen da jeg var gravid. Tror det er litt vel hysterisk å nekte seg både ditt og datt fordi det er en som sier at det er skadelig. De finner på og tar bort ting hele tiden. Enig med Starfish. Jeg spiste også det jeg hadde lyst på under svangerskapene. Så lenge man ikke "overdriver" og spiser sunn og grei mat kan man ellers spise det man har lyst på. Det man kan være litt obs på er ting som nær familie har allergier mot, da kan barnet være latent til å utvikle samme allergier (arv). Men også her behøver man ikke å bli hysterisk hvis det blir spist i moderate mengder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ann Forup Skrevet 2. januar 2003 #7 Del Skrevet 2. januar 2003 ja jeg bliver trist når jeg ser at de forbyder det ene og det andet de kloge hoveder, kan nu hilse at sige at i japan, kina, for ikke mindst at sige island som jeg har boet på i 12 år da spiser man fisk 5 gange om ugen og island har faktisk den mindste dødelighed hos nyfødte i hele verden, man kan blive for hysterisk jeg har spist røget laks, gravet laks, muslinger og alt andent godt fra havet da jeg elsker sø mad og ingen af mine unger har taget skade af det, måske man skal være forsigtig hvis fisken er taget op af havet hvor der er meget kviksølv forudrensning som i japan f.eks men her omkring er der ingen grund til panik, alt med måde er ikke farligt..... så ikke ha dårlig samvittighed over det :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 2. januar 2003 #8 Del Skrevet 2. januar 2003 Var på svangerskapskurs før jul. og spurte en jordmor om dette med maten i jula. Hun sa at det ikke var fare med å soise hverken røykelaks, sild eller fenalår. Med alt innenfor moderate mengder. Det er vel snakk om toksoplasmosebekterien en er redd for. Jeg har selv kost meg med det jeg har hatt lyst på i jula, uten dårlig samvittighet. Spiste en del røykelaks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cobra Skrevet 2. januar 2003 #9 Del Skrevet 2. januar 2003 Jeg har spist røkt laks flere ganger i løpet av julen og før det også. Tror man skulle være mer forsiktig med gravet laks. Cobra 34+5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå