Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest Sille
Skrevet

Ute i hagen har vi masser av rips.

Jeg tenkte jeg skulle plukke noen -men hva bruker man egentlig rips til, utenom syltetøy da? Er det noen som har noen gode tips, oppskrifter el.lign blir jeg kjempeglad :)

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg fryser dem ned og bruker dem utover høsten og vinteren. Jeg heller dem i en kopp og tar litt sukker over og spiser når de er tint.

Skrevet

Ripskake er nam!

Man tager en sukkerbunn og deler den i to. I mellom har en vaniljekrem og rips. På toppen har man melis og så strør en rips over så de sitter fast i melisen.

Gjest baby-E
Skrevet

rips med vaniljesaus er nam :sikle:

Og kaken liv nevner er himelsk!

Pleier å rense de og fryse de ned, slik at vi har hele året.

Skrevet

Saft.

Rips med vaniljesaus er skikkelig digg :sikle:

Gjest Neffi
Skrevet

Ripsgele er godt! Og rips i fruktblandinger som man kan ha i yougert, kaker, m.m.

Skrevet

Her har jeg lagt ut oppskrifter på ripsgelé med vanilje, ostekake med rips og bringebær og en bærpai.

Ripskake

4 eggeplommer

1 ss sukker

120 g smør, smeltet

280 g hvetemel

½ pakke tørrgjær

1,5 dl melk

rips

4 eggehviter

240 g sukker

Rør deigen sammen og hell den over på bakepapir i en langpanne. La deigen svelle til dobbel størrelse og strø ripsbær over.

Pisk eggehvite og sukker til eggedosis og hell over deigen med ripsfyll.

Stek kaken på midterste rille ved 180 grader til bunn og topp er lett brun. Steketiden er avhengig av hvor stor langpannen er. Jo større panne, jo kortere steketid.

Ripssorbet

1 dl sukker

1 dl vann

3 dl søt ripssaft

½ liter rensede rips

1 banan

Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl og bland med saft. Frys til nesten stiv. Mos bær og banan i hurtigmikser og bland med laken. Frys.

Ellers er rips veldig godt i trifle. Bruk et sukkerbrød (kjøpt eller hjemmelaget) som du deler i biter og bruker til å dekke bunn og kanter av en pen bolle. Bland bærene med sukker og la stå en stund, sil av og bruk saften til å dynke sukkerbrødet med, evt bruk en juice. Legg bærene oppå, så vaniljekrem og til slutt pisket fløte. Dryss gjerne ekstra bær og f.eks. hakkede nøtter på toppen.

Gjest Sille
Skrevet

Oi, så mange svar!

Tusen takk folkens, nå skal jeg ut og plukke rips før det blir mørkt :)

Gjest Gjest
Skrevet

Rørt rips (rips du rører med sukker) er kjempegodt til kjøttkaker - bedre enn tyttebær syns jeg. :) Ripsgele er nydelig på nybakte boller med mer, har ikke oppskrift men det finner du sikkert hvis du søker på nettet.

Gjest Gjest
Skrevet

Rips med eggedosis

Rips med vaniljeis (g gjerne andre bær)

Skrevet

Vi lager "sunnmørsgodt"

Legg krem, vaniljesaus eller krem(valgfritt), marengs/pikekyss rips og daimkuler lagvis i en stor skål. Kjempegodt. Kan også lages med andre typer bær.

Skrevet

Rågele (altså gele av risp uten koking) husker jeg farmor pleide lage før i tiden. Godt.

Mamma lager rispgele som er kost underveis i prosesen, også kjempegodt.

Og før i tiden laget hun saft.

Alt er godt.

Og, rips med vaniljesaus eller krem er jo alltid deilig dessert da :)

Skrevet

Denne ligner på Cilla sin da, men tar den med allikevel:

Halvtinte rips, vaniljekrem/fløtekrem blandet og knuste pikekyss legges lagvis i en stor skål. Nydelig dessert.

Gjest synseren
Skrevet

Svigermor lager verdens beste ripsgele!!!!!!!!! :sikle:

Annonse
Gjest Lanyah
Skrevet

Hjemmelaget rips saft er nydlig! Med litt solbær i! Den eneste saften jeg drikker! :)

Skrevet

Saft, syltetøy, dessert, kakefyll - pynt, gele.

Søk også på nettsiden til Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker. Kanskje finner du noen ideer der også ;)

Gjest gjest1
Skrevet

Pai med rips og evt. andre bær er også veldig godt! Jeg bruker vanlig paibunn (tynt lag, er ikke så veldig glad i bunnen), steker den ca 10 min. Deretter tar jeg på vaniljekrem, evt blandet ut med fløte, rips og sukker og steker ca 30 min til. Kjempegodt!

Skrevet

Jeg er veldig glad i bringebærsyltetøy, men bringebær går så tregt å plukke. Derfor blander jeg rips med bringebær når jeg lager syltetøy. Kjempegodt, og så blir det mer syltetøy uten å måtte bruke alt for lang tid på bringebærplukking (rips er jo raskt å plukke).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...