Gjest Diva Skrevet 30. desember 2002 #1 Del Skrevet 30. desember 2002 Skal snart lage Delfiakake, men ser at det er to egg med i oppskriften. er ikke det litt risky med rå egg mht salmonella osv ? Noen erfaringer ? er det stort sett trygt ? Klem 8) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 2. januar 2003 #2 Del Skrevet 2. januar 2003 Å er det ingen som kan gi meg et lite hint her ??? NOEN her må vel ha mekka dette før ? Står jo ikke om det skal være hele egget, eggehviten eller eggeplomma ? Mulig jeg er litt treig her, men.... Kan evt eggene erstattes med noe annet ? Anyone ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 2. januar 2003 #3 Del Skrevet 2. januar 2003 Eggene blir jo ikke rå når de varmes i sjokolademassen sammen med Delfiafettet- bare følg oppskriften du. Makan Milla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 2. januar 2003 #4 Del Skrevet 2. januar 2003 Eggene blir jo ikke rå når de varmes i sjokolademassen sammen med Delfiafettet- bare følg oppskriften du. Makan Milla Takk, ....tror jeg :o Hvis spørsmålet var for dumt for deg, MÅTTE du jo ikke svare da!!! Eller liker du å gjøre litt blest om at folk spør dumt ? Har ikke laget dette før serru! Visste jo ikke HVOR varm blandingen ble! Emh, en liten tilføyelse : Sjokoladen smelter ved ca 30 grader, delfiafettet vet jeg ikke helt når smelter, men la oss si da at det kunne vært salmonella-bakterier i egg. Da tar det faktisk litt tid før man kommer til varmepunktet der disse dør!!! GET IT, FRK MILLA ? (det er lite sannsynlig at det er salmonella i rå egg fortida, men jeg vil være helt sikker!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 2. januar 2003 #5 Del Skrevet 2. januar 2003 He He, noen ganger må man være litt streng vet du! Milla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
1066 Skrevet 2. januar 2003 #6 Del Skrevet 2. januar 2003 Synes ikke spørsmålet ditt er så du dumt. Må innrømme at jeg ikke helt vet ved vilken temperatur salmonella bakterier dør, men at det er så lett å ta knekken på dem har jeg vondt for å tro. Har ikke sett din oppskrift, men du skal vel ikke blande egg og det varme fettet? I Norge er det greit å bruke egg til dette, men i f.eks. Danmark ville jeg brukt en av disse små boksene man får kjøpt med egg som skal brukes rå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 3. januar 2003 #7 Del Skrevet 3. januar 2003 Å, ja! Pasteuriserte egg ? Har hørt om det før. Har en bestemor seru, som har satt litt griller i huet på meg ang salmonellafare og rå egg. + at jeg har jobbet et par år i helsevesenet (inkl. div sykehus), så jeg er vel litt overivrig når det gjelder hygiene og tilberedning av mat.... Det står i oppskriften at : sjokoladen smeltes i melk eller sterk kaffe visp eggedosis av egg og sukker tilsett sjokoladen og bland godt tilsett litt og litt delfiafett under stadig omrøring visp godt til en jevn røre ..... ...... ..... .... .... ..... ... Det står svak varme fra begynnelsen, ved smelting av sjokolade med kaffe/melk, siden står det ikke noe mer om varme.... Får håpe det er en safe måte å gjøre det på da..... Tusen takk for svar :D Diva Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå