trollet Skrevet 30. desember 2002 #1 Del Skrevet 30. desember 2002 Er det noen som kan hjelpe?? Skal ha rådyrstek imorgen. Men, hva gjør jeg for å få den saftig??? Sist jeg prøvde, så ville ikke bikkja ha en gang Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest chimp Skrevet 30. desember 2002 #2 Del Skrevet 30. desember 2002 All slags vilt er i utgangspunktet veldig magert, så hvis du steker på lav temperatur over ganske lang tid, vil kjøttstykket bevare mesteparten av kjøttsaften 'innabords', for å si d sånn...Bruk steketermometer og finn ut hvordan dere vil ha kjernetemperaturen; dvs om dere liker d gjennomstekt, rosa el rått. I gamle dager pleide man å binde spekkskiver rundt magert kjøtt for å få d saftig, men tror ikke d skulle være nødvendig hvis du pensler d godt m smør før du setter d i ovnen,,,, Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Skrevet 31. desember 2002 #3 Del Skrevet 31. desember 2002 en annen ting som er viktig med alt stekt kjøtt er at du lar det hvile i ca ti minutter etter at det er ferdig stekt før du begynner å skjære i det. dette er viktig for å kjøttsaften skal få "satt seg" i kjøttet igjen lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kinga Skrevet 31. desember 2002 #4 Del Skrevet 31. desember 2002 Langstek rådyret, følg med på steketermometeret og skjær kjøttet mens det ennå er rosa etter å ha "hvilt" (det gråner etterhvert). Da blir det bra! Vibeke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå