Gå til innhold

Rådyr stek


trollet

Anbefalte innlegg

Er det noen som kan hjelpe??

Skal ha rådyrstek imorgen. Men, hva gjør jeg for å få den saftig??? Sist jeg prøvde, så ville ikke bikkja ha en gang :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

All slags vilt er i utgangspunktet veldig magert, så hvis du steker på lav temperatur over ganske lang tid, vil kjøttstykket bevare mesteparten av kjøttsaften 'innabords', for å si d sånn...Bruk steketermometer og finn ut hvordan dere vil ha kjernetemperaturen; dvs om dere liker d gjennomstekt, rosa el rått. I gamle dager pleide man å binde spekkskiver rundt magert kjøtt for å få d saftig, men tror ikke d skulle være nødvendig hvis du pensler d godt m smør før du setter d i ovnen,,,,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

en annen ting som er viktig med alt stekt kjøtt er at du lar det hvile i ca ti minutter etter at det er ferdig stekt før du begynner å skjære i det. dette er viktig for å kjøttsaften skal få "satt seg" i kjøttet igjen

lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Langstek rådyret, følg med på steketermometeret og skjær kjøttet mens det ennå er rosa etter å ha "hvilt" (det gråner etterhvert). Da blir det bra!

Vibeke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...