Gå til innhold

Oppskrift på potetsalat?


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Her i landet finner jeg ikke potetsalat! Og grillingen her er så tørr i forhold til NOrge!

Så nå skal jeg ta saken i egne hender.

Er forøvrig en dårlig kokk...

Men har noen en god, enkel oppskrift på potetsalat?

En kald en.

Takk på forhånd :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

En dåse rømme

En pose majo

Litt tabasco

Salt

Pepper

En halv opphakket løk

Opphakket sylteagurk

Litt sylteagurksaft

Hakket hvitløk, et fedd eller to eller mer om du liker

10-20 poteter avhengig av størrelse, kuttes i småbiter, kokes og avkjøles før de røres i drassingen. Om det blir for mye potet, spe med mer rømme eller majo eller sylteagurksaft, om det blir for tynt, ha i flere poteter.

Kan enkelt varieres med ulike krydder, fx dill hvis du skal ha til fisk, utrørt blåmuggost etc.

Det kan også være godt med salami i små biter, purre, basilukum etc.

Gjest gjest1
Skrevet (endret)
En dåse rømme

En pose majo

Litt tabasco

Salt

Pepper

En halv opphakket løk

Opphakket sylteagurk

Litt sylteagurksaft

Hakket hvitløk, et fedd eller to eller mer om du liker

10-20 poteter avhengig av størrelse, kuttes i småbiter, kokes og avkjøles før de røres i drassingen. Om det blir for mye potet, spe med mer rømme eller majo eller sylteagurksaft, om det blir for tynt, ha i flere poteter.

Kan enkelt varieres med ulike krydder, fx dill hvis du skal ha til fisk, utrørt blåmuggost etc.

Det kan også være godt med salami i små biter, purre, basilukum etc.

vet ikke om dette er et kokkeord, men hva er "en dåse rømme" ? ;)

En anna ting, skal potetene virkelig kuttes i biter før det kokes?

Vil gjerne ha oppskrifter som passer grillmat, ellers spiser jeg potetsalat til roastbeef også :)

Takk for svar :D

Endret av Chic
Skrevet

Mine to favoritt oppskrifts sider:

www.artoftaste.no

www.mat.no

Selv lager jeg potetsalat paa slumpen med poteter (kokt med skallet paa, saa skrelt og avkjolt), eplebiter, hakket lok. Blander saa passe mengde med ca 50/50 majones og lettromme, litt salt og pepper, litt eddik (sitronsaft hvis jeg ikke har eddik). Mikser tilslutt dette med potetene, eplebitene og loken. Setter til avkjoling et par timer. Elsker potetsalt om sommeren!

Skrevet
vet ikke om dette er et kokkeord, men hva er "en dåse rømme" ? ;)

Takk for svar :D

Hihi, en dåse er vel en boks vil jeg tro.

Gjest gjest1
Skrevet
Hihi, en dåse er vel en boks vil jeg tro.

hehe det kan det kanskje være ja... :) Men lurer fremdeles på om en dåse er et kokkeord? Som kanskje betyr boks? Eller noe anna rart?

Skrevet (endret)
hehe det kan det kanskje være ja... :) Men lurer fremdeles på om en dåse er et kokkeord? Som kanskje betyr boks? Eller noe anna rart?

Jeg tror vi tenkte dåse som det samme, men så vidt jeg vet er dåse en boks. Bare tenk på gamle damer som hadde pudderdåser, eller spilledåser.

Dåser er kanskje et dialektord fra der Tysenfryd kommer fra???:)

*ikke tenke stygt her*

Endret av Værjenta
Gjest gjest1
Skrevet
Jeg tror vi tenkte dåse som det samme, men så vidt jeg vet er dåse en boks. Bare tenk på gamle damer som hadde pudderdåser, eller spilledåser.

Dåser er kanskje et dialektord fra der Tysenfryd kommer fra???:)

*ikke tenke stygt her*

godt poeng :)

hihi

Skrevet

Her finner du oppskrift på min favoritt. Høres kanskje litt mer komplisert ut fordi du må lage majones selv istedet for å klemme den ut av en pose, men det er vel verdt det.

Gjest gjest1
Skrevet
Her finner du oppskrift på min favoritt. Høres kanskje litt mer komplisert ut fordi du må lage majones selv istedet for å klemme den ut av en pose, men det er vel verdt det.

Den så god ut! :)

Skrevet

Har vært flere tråder her på "mat og drikke" om potetsalat de siste ukene. "Bla" litt bakover, så finner du sikkert noen... ;)

Skrevet

Dåse - vel, det er et slangord i Frydehuset. Og ja, som noen har gjettet, er det et beger. Vanlig størrelse :ler:

Om potetene skal skjæres i biter før de kokes? Det er smak og behag. Jeg gjør det. Og ofte skyller jeg dem i kaldt vann også for å kjøle fort og dermed reduserer tillagingstid betraktelig. Det er fordi jeg er lat. Jeg skreller dem heller ikke. Og mange synes sikkert at de da blir utvannet og renset for næringsstoffer etc. Helt riktig. Men jeg gjør nå det.

Det korrekte er selvsagt å kose dem hele, skrelle dem forsiktig og så dele i biter.

Forøvrig lager jeg ofte til potetsalaten til dagen før eller i det minste noen timer om mulig, slik at smaken og alt får satt seg litt skikkelig.

Skrevet

Koke, ikke kose... eller - hva med en kost potet? De er jo så koselige...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...