*Enigma* Skrevet 20. juli 2006 #1 Skrevet 20. juli 2006 Kan du legge ut oppskriften på den Etiopiske kyllinggryta di?
Gjest Gjesta Skrevet 20. juli 2006 #2 Skrevet 20. juli 2006 Kan du legge ut oppskriften på den Etiopiske kyllinggryta di? ← Sånn som policien har blitt her på forumet, er det vel ingen som orker å legge ut oppskrifter på noe som helst lenger. Plutselig dukker de jo bare opp i "Ukas meny" fra KG.
Aster Skrevet 20. juli 2006 #3 Skrevet 20. juli 2006 (endret) Doro wot (til 8-10?) (etiopisk kyllinggryte) 2 rå kyllinger (evt kyllinglår beregna til 8-10 pers) (kokes i løk/krydderblandingen i 1 1/2 - 2 timer) 8-10 røde løk Berberpepper etter smak, prøv først med 3 ss (Berbere er etiopisk krydderblanding som gir den "etiopiske" smaken på maten, kan kjøpes på Etiopiaklubben.no) 6 ss tomatpure 2-3 ts salt 100 gram smør eller 1 dl olje 1-5 dl vann, alt etter hvilken konsistens du ønsker deg 1/2 - 1 hardkokt egg per person Skrell og finhakk løken, brun den i oljen, la det stå og putre i 30 minutter. Tilsett krydder, tomatpure og vann, småkok ca 1 time til under lokk. De hardkokte, skrelte eggene legger du i gryta ved servering eller serverer ved siden av. Serveres med injerra, som er et etiopisk pannebrød: Injera med norske ingredienser (ca. 10 personer) 1 kg byggmel 1/2 kg hvetemel 3/4 pk. gjær (ikke tørrgjær) Lunket vann Løs gjæra opp i vann, ha i melet og spe med vann til deigen blir tjukk og god. Kna godt. Spe så med vann til tynn pannekakerøre. Sil røra. La stå godt tildekket i minst 3 timer. Stekes i teflonpanne uten smør/olje, med lokk til å begynne med. Ta av lokket mot slutten. Kakene skal ikke vendes i panna. Legges på kjøkkenhåndkle når de er ferdig stekt. Legg kakene oppa hverandre når de er blitt avkjølt. Endret 20. juli 2006 av Aster
Nilma Skrevet 21. juli 2006 #4 Skrevet 21. juli 2006 Etiopisk kyllinggryte (4 porsjoner) Ingredienser: 3 løk 2 krm pepper 0,5 krm sitronpepper 1 krm allehånde 1 krm kajennepepper 1 krm paprikapulver 1 krm karri 1 krm chilipepper, malt 1-2 ts kardemomme 1 krm koriander, malt 2 dl matfløte (eller kaffefløte) 1 dl tomatpuré 4 kyllingfilet 2 ts salt 2 dl vann 4 egg 4 porsj ris, langkornet Tilbehør 0,5 agurk 1 banan 1 dl kokosmasse Tilberedning: Hakk løken og surr den i litt smør eller olje. Tilsett krydder og la det surre med litt, ha i fløte og tomatpuré. Del hver kyllingfilet i tre, brun den litt og legg dem i gryten. Hell på vann, litt om gangen, og tilsett salt. La retten småsure til kyllingen er gjennomkokt, ca. 15 minutter. Hardkok eggene, del dem i båter og legg dem i gryten. Kok risen etter anvisningen på pakken. Server til: Skjær agurk og banan i tynne skiver, rist eventuelt kokosmassen i tørr stekepanne og server det ved side av kyllinggryten og ris. Sånn som policien har blitt her på forumet, er det vel ingen som orker å legge ut oppskrifter på noe som helst lenger. Plutselig dukker de jo bare opp i "Ukas meny" fra KG.← Vel, når sant skal sies husker jeg ikke hvor jeg har fått denne oppskriften fra, så den er ikke "min" (bortsett fra noen små justeringer), så den kan de egentlig gjøre hva de vil med.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå