Gå til innhold

Oppskrifter på lettere kaker?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg blir så sulten av å lese her inne! :sur:

Og dessverre er jeg også godtesyk i dag, men jeg trenger å gå ned et par kilo.

Før jeg skeier ut med noe veldig usunt: er det noen her som kan hjelpe meg med en kakeoppskrift på en kake med ikke så mye fett og sjokolade?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Atkins Sjokoladekake

6 egg

8 ss smør

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss vann

100 g usøtet sjokolade (cavalier eller 85%)

2 ss kakao

ca ¾ kopp søtningsstoff

1 toppet ts bakepulver

Smelt sjokolade, smør og vann i bolle i vannbad. Avkjøl, og ha i 1/4 kopp med søtstoff, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Rør godt.

Pisk eggene til stiv eggedosis. Pisk inn resten av søtstoffet. Vend eggedosisen inn i sjokoladen. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20-22 cm springform og stek stek midt i ovnen ved 160 grader i 40-45 minutter. Avkjøl helt i formen.

Lett limesjokoladekake

3 egg

2,5 dl sukker (evt fruktose)

1 dl hvetemel

½ ts bakepulver

¾ dl kakao

2 ts vaniljesukker

2 krm salt

250 g cottage cheese most gjennom en sikt

revet skall av 1 lime

Visp egg og sukker luftig. Bland inn alt det tørre, og så cottage cheese og limeskall. Hell i en smurt og strødd springform og stek ved 200 grader i 15-20 minutter, avhengig av hvor saftig du vil ha den. Avkjøl.

Lett bjørnebærostekake

200 g frosne bjørnebær (eller andre bær om du vil)

200 g cottage cheese

250 g lett-kremost

165 g sukker

2 ts vaniljeessens

2 egg

55 g semulegryn

35 g hvetemel

¼ ts bakepulver

¼ kopp kjernemelk

Tin bærene. Visp kremost, vaniljeessens og sukker sammen. Visp inn eggene, ett om gangen. Rør inn semulegryn, siktet mel og bakepulver og melk. Fordel i en bakepapirkledt 21 cm springform. Fordel bærene oppå. Stek ved 170 grader i ca 45 minutter. Avkjøl i formen.

Gjest Gjest
Skrevet

Takk! Spesielt de to siste ser spennende ut. Kan jeg erstatte kjernemelk med noe? Og hvor mye er egentlig en kopp?

Skrevet

Du kan bruke skummet kulturmelk istedet for kjernemelk. En kopp er ca 2,5 dl.

Gjest Gjest
Skrevet

Takk for raskt svar! Da går kanskje kefir også, for det har jeg i kjøleskapet?

Skrevet

Ja, kefir går fint.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...