Gjest Anonymous Skrevet 29. desember 2002 #1 Skrevet 29. desember 2002 Plutselig blir det nyttårsfest hjemme hos meg - og vi skal ha kalkun!! Men hvordan skal den egentlig tilberedes? Og hva slags tilbehør skal vi ha ved siden av? Noen som har noen gode triks??? Takker allerede for hjelpen....
Gjest Hilde K S Skrevet 29. desember 2002 #2 Skrevet 29. desember 2002 Står på esken hvordan den tilberedes. Tilbehør ; brokkoli, potet, ris, potetgull ! ,kokte epler og svisker uh, noen lager stuffing, gulerøtter fritt valg. Husk en god saus - bland i litt fløte eller rømme i en toropose !
@lfa Skrevet 29. desember 2002 #3 Skrevet 29. desember 2002 Vi skal også ha kalkun nyttårsaften. Er ikke så veldig innviklet. Beregn 500 gram pr person. Stekes ved 160 grader. Ca 1/2 time pr kilo. Eller til steketermometeret spretter ut. Tining av kalkunen tar 1-2 dager alt etter om du tiner den i kjøleskap eller i romtemperatur. Når kalkunen er tint, fjerner du posen med innmat som ligger inni hulrommet på fuglen. Innmaten kan du koke kraft på, og bruke som basis til en god saus. Legg posen med innmat kaldt til den skal brukes. Et lite tips, er å legge klatter med margarin/smør/hvitløkssmør el.l under skinnet på kalkunen. Da holder den seg saftig. Man kan også pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt diverse krydder, og diverse krydderurter. Jeg synes det er greit å binde den opp, slik at fasongen blir like ok etter stekingen også. Som tilbehør bruker vi poteter, en god saus, rosenkål, waldorfsalat, epler og svisker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå