Gå til innhold

Kalkun???


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Plutselig blir det nyttårsfest hjemme hos meg - og vi skal ha kalkun!! Men hvordan skal den egentlig tilberedes? Og hva slags tilbehør skal vi ha ved siden av? Noen som har noen gode triks???

Takker allerede for hjelpen....

Gjest Hilde K S
Skrevet

Står på esken hvordan den tilberedes.

Tilbehør ; brokkoli, potet, ris, potetgull ! ,kokte epler og svisker uh, noen lager stuffing, gulerøtter fritt valg. Husk en god saus - bland i litt fløte eller rømme i en toropose !

Skrevet

Vi skal også ha kalkun nyttårsaften. Er ikke så veldig innviklet. :)

Beregn 500 gram pr person.

Stekes ved 160 grader. Ca 1/2 time pr kilo. Eller til steketermometeret spretter ut.

Tining av kalkunen tar 1-2 dager alt etter om du tiner den i kjøleskap eller i romtemperatur.

Når kalkunen er tint, fjerner du posen med innmat som ligger inni hulrommet på fuglen. Innmaten kan du koke kraft på, og bruke som basis til en god saus. Legg posen med innmat kaldt til den skal brukes.

Et lite tips, er å legge klatter med margarin/smør/hvitløkssmør el.l under skinnet på kalkunen. Da holder den seg saftig.

Man kan også pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt diverse krydder, og diverse krydderurter.

Jeg synes det er greit å binde den opp, slik at fasongen blir like ok etter stekingen også.

Som tilbehør bruker vi poteter, en god saus, rosenkål, waldorfsalat, epler og svisker.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...