Gå til innhold

Brytebrød


Babyface

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg har ingen oppskrift tilgjengelig, men pleier å lage vanlig rundstykkedeig (gjerne av disse mixene man får kjøpt i butikken).

Rundstykkene settes tett på et stekebrett eller i en springform og stekes litt lenger enn det som er vanlig for rundstykker.

Tilsett gjerne litt ekstra korn om du liker det og "pynt" brytebrødet oppå med korn eller mel.

Dette var altså den enkle varianten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes også ferdigposer med brytebrød. Ellers så kan du kanskje prøve denne:

100 g gjær (2 pakker)

5 1/2 dl lunken melk

1 ss salt

1 ss linfrø 3 ss olje

2 egg

8 dl rugmel

2 dl knuste helkorn

7-8 dl hvetemel

Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp med litt av den lunkne melken. Hell i resten. Tilsett salt, linfrø, olje og egg. Bland inn helkorn, så rugmel og til slutt det meste av hvetemelet (litt etter litt). Elt deigen smidig. Del den i fire deler og trill dem ut til pølser. Del hver pølse i seks biter. Rull dem til boller. Legg dem tett sammen på en bakeplate eller i en langpanne (smurt eller papirkledd). Klipp gjerne et par ganger i hver bolle. Legg over et linhåndkle og la bollene heve en times tid (til dobbelt størrelse). Pensle med lunkent vann og dryss på linfrø og helkorn.

Stekes 20 - 30 minutter ved 200 gr. varme (evnt. med ventilen åpen), ganske midt i ovnen.

Mmmm, den er veldig god til supper! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...