Gjest Anonymous Skrevet 27. desember 2002 #1 Del Skrevet 27. desember 2002 Jeg skal servere mossaka og tenkte å servere med gresk salat og tzatziki til. Er det noe annet jeg burde servere til? Loff? Har noen oppskriftene på gresk salat og/eller tzatziki og evt et annet passende tilbehør? (Det skal være til 8 personer.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest chimp Skrevet 27. desember 2002 #2 Del Skrevet 27. desember 2002 Til gresk salat bruker jeg store, fine tomater i skiver, agurkskiver, gul paprika (viktig m gul pga fargevariasjonen i salaten), løkringer (rød løk er mildere på smak enn den vanlige, gule. Sorte oliven må til, samt masse fetaost i små skiver el terninger på toppen.Olje/eddik-dressing over! Sambis lager utrolig god tzatziki (etter alle kunstens regler): La youghurt Naturell renne av i et kaffefilter. Riv agurk og la også den renne av (kvitte seg m mesteparten av vanninnholdet v å strø litt salt over og la stå en stund). Bland agurken i youghurten, som nå skal ha fått kremet konsistens og tilsett hvitløk, salt og pepper etter smak. Hvitløkbrød passer godt å servere til, el aller helst d gode brødet man får kjøpt i tyrkiske el arabiske butikker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 27. desember 2002 #3 Del Skrevet 27. desember 2002 Gresk salat og Brød :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 29. desember 2002 #4 Del Skrevet 29. desember 2002 Hvitløksbrød..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Englepusen Skrevet 31. desember 2002 #5 Del Skrevet 31. desember 2002 Gresk salat med litt olivenolje og masse oregano over og hjemmebakt gresk yoghurt brød..*mmmmm* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 3. januar 2003 #6 Del Skrevet 3. januar 2003 Gresk salat og tzatziki er selvskrevet tilbehør (men i Hellas bruker man kun GRØNN paprika i ......), ellers er det noe som heter Gresk landbrød, bakt med maismel som er kjempegodt til (jeg sitter på jobb og har rimeligvis ikke oppskriften her, gi beskjed om jeg skal legge den ut), hvitløksbrød tar litt smaken fra resten av maten syns jeg (men er nydelig til mye annet). Ellers pleier jeg også å sette fram små skåler med sorte oliven og soltørkede tomater i olje (Santa Maria's er veldig god), - det er godt som knask ved siden av. Trenger du dessert? Vannmelon med ouzo over............ "greskere" kan det vel ikke bli? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå