Gå til innhold

Vaffeloppskrifter


Midnattsol

Anbefalte innlegg

Vi fikk et vaffeljern i julegave, så nå er jeg ute etter gode oppskrifter på vafler. Sjokoladevafler, ostevafler osv osv.

Har du noen gode oppskrifter til meg? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har bare oppskrift på vanlige vafler jeg, men disse er veldig populære både hos små og store hos oss: :)

100 gr. smør (smeltes)

2 egg

4 ss sukker

2 ts vaniljesukker

5 dl melk

3 1/2 dl hvetemel

Smelt smør (i microen) og ha det i en bolle. Tilsett egg, sukker vaniljesukker, melk og hv.mel. Visp alt til en jevn røre. La den stå og svelle i minst 15 min.

Dette er vafler som er best med en gang de er stekt. Noen bruker surmelk i vaflene og disse holder seg lengre, men har en helt annen konsistens.

Jeg synes de med melk er best. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes du skal spørre Milla jeg! For en tid tilbake la hun ut en oppskrift på vafler, som bare var helt fantastisk! Finner ikke oppskriften akkurat nå, har blitt borte i julestria, men du kan jo søke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Hvorfor sendte du meg ikke en pm da Midnattsol???

Hemmeligheten bak skikkelig gode vafler er Tine Kulturmelk (hvit og mørkeblå kartong) pass på at du ikke kjøper Kefir. Her er oppskriften.

5 dl hvetemel

1 dl sukker

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

3 egg

1 ts salt (binder vaflene bedre, gir IKKE smak)

1 beger rømme (jeg bruker lettrømme)

6 dl kulturmelk evt. rester av fløte hvis du har noe igjen

1 dl smeltet melange (bruk melange, ikke smør)

Visp godt sammen og la svelle i minst 30 min, gjerne 1 time. Stekes på vanlig måte.

Blir røren for tykk så spe med litt vanlig melk, Røren skal være fyldig og solgyllen av eggene, ikke for blek, da blir vaflene dvaske.

Lykke til!

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant ut at jeg hadde en del vaffeloppskrifter..både sjokoladevafler, risvafler, havregrynsvafler, rosinvafler osv...så du får nesten si ifra om du trenger flere oppskrifter :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Joda Milla, jeg skulle gjøre det.

Tuuuusen tusen takk!

Og Englepusen....JAAAA..jeg vil veldig gjerne vite flere oppskrifter. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappas beste

ca 15 plater

100g smør, 5 egg, 2dl sukker, 3dl lettrømme, 5dl hvetemel, 5dl melk, 1ts bakepulver, 1/2ts salt, 1/2ts kardemomme

Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en matprosessor. La røren svelle i 15 min. Er den for tykk rør i 1/2dl kaldt vann. Stek vafler.

Risvafler

Har du en rest av risgrøt, kan du erstatte 1dl av melet i Pappas beste med 2-3dl grøt.

Havregrynsvafler

For god smak og litt mer å tygge på: Erstatt 1dl av hvetemelet i Pappas beste med 1,5dl havregryn.

Egg & fløtevafler

ca 15 plater

6egg, 1dl sukker, 3dl kremfløte, 4dl hvetemel, 2dl vann, 1ts vaniljesukker, 1/2ts salt

Bland alle ingrediensene i en matprosessor. La røren svelle i 15 min. før steking. Disse vaflene "fortjener" gjerne moltesyltetøy.

Potetvafler

Har du en rest potetmos fra middagten i går, kan du erstatte 1dl av hvetemelet i Pappas beste med 2dl potetmos.

Sjokoladevafler

2ss kakao i vaffelrøren (uansett oppskrift) gir en spennende og barnevennlig variant. Hva med is og sjokoladesaus til de varme vaflene?

Rosinvafler

Dette er en rask erstatning for rosinboller. Tilsett 1dl rosiner i egg og fløtevafler.

Nå er det bare å sette i gang å lage vafler! :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser Milla har skrevet en oppskrift, men det var ikke den jeg mente, Milla. For en tid tilbake, (kanskje i det gamle forumet?) som ser slik ut (hadde det jo lagret på maskina, så det er sakset fra KG):

For og gi dere ett innblikk i min myke huslige side skal jeg nå dele denne oppskriften med dere. Dere har sikkert spist vafler før men dette er ekte vafler... så fulle av fløte og rømme at du kan høre kuene raute i det fjerne.

Før du begynner, denne røren bør lages i en miksmaster for å bli helt perfekt.

Setervafler for det moderne kjøkken

7.5 dl hvetemel

1.1 dl sukker

2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

en god dæsj malt kardemomme

3 egg

1 dl smeltet melange eller meierismør (IKKÈ bruk noe annet da dette vil ødelegge den gode smaken helt)

kulturmelk

helmelk

lettmelk

litt fløte

2 gode klatter seterrømme

1 ts salt

Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme i miksebollen, sett maskinen på laveste hastighet og hell nedi litt og litt av kulturmelken, når det begynner og bli en slags deig sper du ut med lettmelk til røren blir litt tynnere, men ikke bruk for mye av gangen. Ha i egg og speed opp mikseren på fullt. Ha så i rømmen og spe videre med helmelk og litt fløte til røren er passe tykk, du må ikke ha i så mye melk at røren blir tynn så følg godt med. Ha så i salt og smeltet smør og la det gå i noen minutter. Ikke forundre dere over at det er salt i røren, den avgir ikke smak men er med på å binde sammen røren med eggene slik at du får vafler med deilig gyllen og sprø overflate.

Sett røren til svelling i minst 30 min og stek så vafler på vanlig måte. Denne oppskriften gir ca 14 plater.

Nytes med rømme, sukker, brunost og selvfølgelig syltetøy. Nydelige saker, må prøves.

Hilsen *huslige* Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...