Gjest Lily Skrevet 12. juli 2006 #1 Skrevet 12. juli 2006 Trenger tips til sunne alternativer til smør på brødskiva.
Arkana Skrevet 12. juli 2006 #3 Skrevet 12. juli 2006 Det finnes jo dusinvis av lettmargariner (f.eks. Vita hjertegod), ellers kan du jo prøve f.eks. magerost eller kremost light. Most cottage cheese er godt under syltetøy, most avocado er godt under f.eks. skinke
Gjest Lily Skrevet 12. juli 2006 #4 Skrevet 12. juli 2006 Alle lettsmørene har for mye kalorier for meg. Har fått tips om Kesam fra en venninne, noen som har prøvd det?
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 12. juli 2006 #5 Skrevet 12. juli 2006 Kesam som smør? Da tror jeg heller jeg hadde droppa smøret helt... kanskje bruke smøreost eller "bløte" pålegg som ikke trenger noen ekstra smørning?
Gjest Gjesta Skrevet 12. juli 2006 #8 Skrevet 12. juli 2006 MÅ du ha smør, da? Kan du ikke bare trappe ned gradvis, og heller bruke mykere pålegg, som allerede foreslått.
Gjest Lily Skrevet 12. juli 2006 #9 Skrevet 12. juli 2006 Jeg må ikke alltid ha smør, men nesten For eksempel under kjøttpålegg må jeg ha ett eller annet. Men har fått mange gode tips nå
Gjest Gjesta Skrevet 12. juli 2006 #10 Skrevet 12. juli 2006 Salatblad, ruccola eller spinat er godt under kjøttpålegg. Eller en osteskive. Jeg liker også ting som pesto eller hummus, men det er jo ikke akkurat kalorifattig.
Gjest Gjest Skrevet 12. juli 2006 #11 Skrevet 12. juli 2006 Sennep er godt under kjøttpålegg og gulost. Ellers er majones mye sunnere enn smør fordi majones bare inneholder planteoljer mens smør er laget av animalsk fett. Men det er nok noenlunde samme kaloriinnholdet. Hvis du legger tomaten under pålegget vi ikke brødskiven kjennes så tørr, så det er også et tips.
Gjest Mea Culpa Skrevet 12. juli 2006 #12 Skrevet 12. juli 2006 (endret) Buko sine smøreoster er veldig magre og gode under kjøttpålegg. Har brukt det mye selv. Endret 12. juli 2006 av Mea Culpa
ilona Skrevet 13. juli 2006 #13 Skrevet 13. juli 2006 jeg bruker oliven olje, siden jeg ikke tåler melk (og hater margarin). Det er godt og sunt, men mye kalorier selvfølgelig (dette spørss da mengden...) Av og til moser jeg en agurg med stavmixer, det blir veldig bra på brøskiver. Ellers bruker jeg mye krydder og ferske yrter på brødmat. Ju mer smak desto mindre behov for fett. Eller rett og slett mye pålegg (den trenger ikke være fett).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå