Gå til innhold

Fyll til squash


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg har fått en pose med enorme squasher, og vil fylle dem.

Hva er yndlingsfyllet deres?

Det er så mye at jeg ikke får brukt opp alt. Har dere noen ideer til oppskrifter med squash som kan fryses?

Videoannonse
Annonse
Gjest gjest1
Skrevet

Mitt favoritt i grønnsaker er tacofyll.

Dvs jeg steker kjøttdeig, med tacokrydder, finhakket løk, paprika , sopp, litt tomatpure og masse finhakket hvitløk og chili.

Når jeg fyller squash og auberginer hakker jeg også innmaten og har den i lag med kjøttdeigen.

Fyller det hele i skallet av grønnsaken, og steker det i ovnen i ca 20 min til alt er gjennom varmt og osten oppå er fint gylden.

Skrevet

Ratatouille er nydelig, enkelt å lage og kan fint fryses. Godt tilbehør til mange slags retter, eller alene som en vegetarrett kanskje med pasta, couscous eller bare godt brød til.

Andre gryteretter, med squash, kan også fint fryses. Stuet squash er godt til f.eks. koteletter. Stek først hakket bacon, så har du i squash delt i biter og hakket hvitløk. Hell på litt grønnsaksbuljong, salt og pepper, salvie og paprikapulver og la småkoke noen minutter. Hell i litt fløte eller crème fraîche og la småkoke videre noen minutter. Rør inn hakket gressløk.

Ellers kan du jo prøve deg på denne saftige kaken, eller hva med squashbrød:

Squashkake (2 stk)

3 egg

2,5 dl vegetabilsk olje

5 dl sukker

5 dl grovrevet squash

1 liten boks most ananas

7,5 dl hvetemel

1 ts natron

1 ts bakepulver

½ ts kanel

1 ts muskat

½ ts nellik

2 ts vaniljesukker

2,5 dl hakkede nøtter (pecan, valnøtt eller mandler)

2 esker gourmet naturell ost

1¼ dl smør

5 dl melis

1 ts vaniljesukker

Press vannet godt ut av squashen og ananasen. Pisk egg, olje og sukker godt. Bland det tørre og bland dette med squash og ananas. Rør så disse to blandingene godt sammen. Smør to runde former med løs bunn med olje og sukker og hell røren i formene. Stek kakene nederst i ovnen på 180 grader

i ca 70 min. Kaken avkjøles på rist.

Glasur: Smelt smøret og rør inn osten. Når dette er jevnt tilsettes melis og vaniljesukker. Avkjøles og smøres utover kakene.

Squashbrød med timian (2 brød)

2,5 dl syrnet melk

2,5 dl vann

50 g gjær

2 ts salt

4 ss olje

200 g revet squash

3 ts tørr timian

100 g lettkokte havregryn

200 g sammalt hvete grov

700 g hvetemel

Varm væsken og rør ut gjæren. Rør inn salt, olje, squash og timian. Bland havregryn og mel og elt det inn i væsken. La heve ca 30 minutter. Kna godt og form til to brød i form. La heve til dobbel størrelse. Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca 45 minutter.

Gjest Gjest
Skrevet

Tusen takk for gode tips. Jeg har fortsatt over fire kilo i kjøleskapet, så jeg håper dere enda flere ideer!

Særlig hadde det vært fint med oppskrifter på retter som kan fryses og som består hovedsaklig av squash. Det er nemlig ikke så mye plass i fryseskapet...

Kanskje har du en oppskrift på en gryterett, Arkana? Eller noen andre?

Skrevet

Ris- og squashgrateng (4-6 pers.)

1 kg squash i skiver

50 g smør

1 liten hakket løk

1 ss hakket persille

½ kopp ris

1 kopp kokende vann

1 eggehvite

⅔ kopp rømme

1 ts grov sennep

2 vispede egg

2 ss revet parmesan

Damp/kok squashen myk. Stek løken myk i smøret og rør inn persille, ris og vann. Kok opp og la småkoke til risen er ferdig og vannet er absorbert. Ta av varmen og rør inn eggehvitene. Klem risen ut i en bred brødform (15x25 cm). Legg squashskivene på toppen. Bland rømme med sennep, egg og ost og hell over i formen. Stek ved 180-190 grader i ca 45 minutter.

Krydret vintergryte (6 pers.)

1 liten aubergine skåret i terninger

220 g tørkede kikerter

2 skivede løk

2 knuste hvitløksfedd

2 ss revet ingefær

1 ss malt spisskummen

2 ts paprikapulver

¼ ts safrantråder

1½ ts chilipulver

1,5 liter grønnsaksbuljong

2 gulrøtter i tynne skiver

2 turnips i terninger

3 squash skåret i skiver

300 g gresskar skåret i terninger

2 hakkede tomater

10 g hakket bladpersille

Legg kikertene i bløt over natten. Fres løken myk i litt olje. Tilsett hvitløk, ingefær og krydder. Tilsett kikertene og buljong, kok opp og la småkoke under lokk ca 40 minutter. Rør av og til. Tilsett gulrøtter og turnips og kok 15 minutter. Tilsett resten av grønnsakene og la kok 15 minutter til. Rør inn persille og server med ris.

Og så kan du jo lage denne dipen til fredagskosen?

Dip av grillet squash og hvitløk

840 g squash

80 ml yoghurt

1 ss limesaft

1 knust hvitløksfedd

1 ts malt koriander

2 ss tahini

1 ss hakket mynte

1 ss hakket koriander

Del squash i to på langs, pensle med litt olje og grill i ovnen til de er brune på hver side og veldig myke. Avkjøl. Kjør til mos i hurtigmikser sammen med resten av ingrediensene. Dekk til og avkjøl. Server med grønnsaker og pitabrød.

Gjest Gjest
Skrevet

Å, den mosen ser genial ut, og så blir jeg kvitt mye squash i tillegg. :)

Tror du jeg kan bruke kesam eller creme fraiche i stedet for rømme i gratengen!

Skrevet
Å, den mosen ser genial ut, og så blir jeg kvitt mye squash i tillegg. :)

Tror du jeg kan bruke kesam eller creme fraiche i stedet for rømme i gratengen!

Ja, det kan du godt. Jeg foretrekker selv crème fraîche eller rømme fordi jeg synes yoghurt blir litt for surt, og fordi jeg alltid har rømme i huset, men sjelden yoghurt naturell.

Gjest Gjest
Skrevet

Et spørsmål til:

For å spare plass, lurte jeg på å steke skiver av squash og så fryse dem. Smaker de da senere godt nok til at jeg kan bruke dem i lasagne, på pizza, i en omelett eller i en grateng senere?

Skrevet

Favorittfyllet vårt er en soppstuing laget av sopp, mel, melk, litt creme fraiche og ost, noen urter og salt og pepper.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...