Gå til innhold

Mat uten melk og hvetemel.


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hei!

Har nettopp fått vite at jeg ikke skal ha verken melkeprodukter eller hvetemel, men aller helst ikke melkeproduikter. Så derfor er jeg litt på søken etter bakverk eller andre ting som en kan lage.

Noen som kan hjelpe???

Endret av Glossy
Videoannonse
Annonse
Gjest Lovegeckos
Skrevet

Det finnes mye bra i soya produkter. En tur i helsekosten eller en butikk med godt utvalg vil vise deg det. Både fløte og rømme er det gode erstatninger for, ellers syns jeg Alpro er absolut den beste soyamelken og rismelk er nydelig til frokostblandinger.

Legger ved en link du kanskje kan finne noe nyttig på

http://home.no.net/jahnolav/utenmelk/kokebok/kokebok.html

Livet med redusert frihet til hva du kan spise blir en vane, og det er faktisk veldig sunt for man må lage så mye selv.

Lykke til

Gjest Gjest
Skrevet

matoppskrift.no har diett og allegisøk på oppskrifter.

Skrevet

Et par forslag til kaker som er naturlig mel- og melkefrie:

Appelsin- og mandelkake

2 store appelsiner

5 egg

250 g mandler

220 g sukker

1 ts bakepulver

Skrubb appelsinene. Legg i en gryte og dekk med vann. Kok 1 time. Ta opp av vannet og avkjøl. Sett en tallerken under appelsinene for å fange opp all saften. Skjær dem i fire og fjern steinene. Kjør appelsinstykkene, med skall, sammen i en kjøkkenmaskin. Pisk eggene lette og luftige. Tilsett appelsinmosen og evt ekstra juice, mandler, sukker og bakepulver. Bland godt sammen og hell i en smurt og bakepapirkledt 22 cm springform. Stek ved 180 grader i 1 time. Avkjøl i formen før den vendes ut på rist og avkjøles helt. Dryss med melis før servering.

Sjokoladekake uten mel

250 g mørk sjokolade

100 g sukker

100 g smør

1 ss kaffelikør (kan sløyfes)

125 g malte hasselnøtter

5 egg, delt i plommer og hviter

Smelt sjokolade, sukker, smør og likør. Rør inn nøtter og pisk så inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og vend inn. Hell i en smurt og bakepapirkledt 23 cm springform og stek ved 180 grader i 50-60 minutter. Avkjøl helt i formen, vend ut og dryss på melis.

Flapjacks

200 g smør

200 g brunt sukker

2 ss sirup

275 g havregryn

100 g kokos

75 g hakkede cocktailbær (kan sløyfes)

Smelt smør, sukker og sirup i en kjele. Rør inn havregryn, kokos og cocktailbær. Fordel i en bakepapirkledt liten langpanne. Stek ved 170 grader i ca 30 minutter. La avkjøles 10 minutter i formen. Del i ruter som legges på rist for avkjøling. Kan lagres i tett boks en uke, kan fryses en mnd.

Gjest gjest1
Skrevet

Byggmelslapper

Kan velge om du vil lage dem med eller uten egg, det skal være helt tynne lapper, så røra må være pannekaketynn.

Fint byggmel, blandes med soyamelk, til en tynn røre. Jeg bruker til 1 liter melk å ha i ett egg.

Stekes på takke, eller i tørr panne, og serveres med syltetøy eller smør og sukker.

Bruker å lage disse i stedet for vafler, syns de smaker litt mer.

Gjest Lovegeckos
Skrevet
Et par forslag til kaker som er naturlig mel- og melkefrie:

Appelsin- og mandelkake

2 store appelsiner

5 egg

250 g mandler

220 g sukker

1 ts bakepulver

Skrubb appelsinene. Legg i en gryte og dekk med vann. Kok 1 time. Ta opp av vannet og avkjøl. Sett en tallerken under appelsinene for å fange opp all saften. Skjær dem i fire og fjern steinene. Kjør appelsinstykkene, med skall, sammen i en kjøkkenmaskin. Pisk eggene lette og luftige. Tilsett appelsinmosen og evt ekstra juice, mandler, sukker og bakepulver. Bland godt sammen og hell i en smurt og bakepapirkledt 22 cm springform. Stek ved 180 grader i 1 time. Avkjøl i formen før den vendes ut på rist og avkjøles helt. Dryss med melis før servering.

Sjokoladekake uten mel

250 g mørk sjokolade

100 g sukker

100 g smør

1 ss kaffelikør (kan sløyfes)

125 g malte hasselnøtter

5 egg, delt i plommer og hviter

Smelt sjokolade, sukker, smør og likør. Rør inn nøtter og pisk så inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og vend inn. Hell i en smurt og bakepapirkledt 23 cm springform og stek ved 180 grader i 50-60 minutter. Avkjøl helt i formen, vend ut og dryss på melis.

Flapjacks

200 g smør

200 g brunt sukker

2 ss sirup

275 g havregryn

100 g kokos

75 g hakkede cocktailbær (kan sløyfes)

Smelt smør, sukker og sirup i en kjele. Rør inn havregryn, kokos og cocktailbær. Fordel i en  bakepapirkledt liten langpanne. Stek ved 170 grader i ca 30 minutter. La avkjøles 10 minutter i formen. Del i ruter som legges på rist for avkjøling. Kan lagres i tett boks en uke, kan fryses en mnd.

Spennende oppskrifter :)

Bare husk det er melk i de fleste smørsortene, men det finnes alternativer på helsekosten det går vint an å bake med.

Skrevet
Bare husk det er melk i de fleste smørsortene, men det finnes alternativer på helsekosten det går vint an å bake med.

Man kan få kjøpt Soft melkefri margarin i alle dagligvarebutikker, ikke vanskelig å få tak i. :)

Skrevet

Åhhh tusen takk alle sammen!! Mye godt her. Tenker jeg skal ta meg en tur i helsekost butikk å se hvilke spennende produkter de har.... :)

Skrevet

Meny og Ultra-butikkene har veldig god utvalg av allergiprodukter.

Nå har Ultra begynt å føre svenske havrebaserte melkerstattninger iMat matfløte og en vanillesaus. Disse er veldig gode!

Skrevet

Ellers er jo dette en glimrende anledning til å komme trekkende med bokhvetepannekakene mine igjen, da... :sjenert:

250 g bokhvetemel, 7 dl vann, 2 ts salt, 1 egg - bland sammen og pisk kraftig til det danner seg bobler på overflaten, stek = pannekaker som er helt melke- og glutenfrie. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...