Gjest Gjest Skrevet 7. juli 2006 #1 Skrevet 7. juli 2006 Noen som har en fin oppskrift på denne salaten? Evt hva serverer man ved siden av? Takk for tips!
Gjest piaf Skrevet 7. juli 2006 #2 Skrevet 7. juli 2006 Her er min oppskrift. Etterhvert har jeg begynt å sløyfe grillet paprika - raskere å lage uten, og faktisk vel så godt. Tabbouleh 250 gram couscous 2,5-3 dl nykokt vann saft av ca. 1/4 sitron 3 ss extra virgin olivenolje salt og pepper Ha couscousen i en bolle. Tilsett varmt vann (jeg pleier å koke det opp i vannkokeren først), presset sitron, olivenolje, salt og pepper. Dekk med plastfolie og la couscousen svelle mens du lager klar resten av salaten. 4 tomater i terninger 1/2-1 hakket rødløk (avh. av hvor sterk den er) evnt. grillet rød og gul paprika i småbiter (kan sløyfes) masse hakket bladpersille litt hakket frisk mynte (essesielt for å få den riktige smaken!) salt og pepper saft av 1/4 sitron 3 ss extra virgin olivenolje Bland sammen alle ingrediensene i den bollen du skal ha salaten i. Rør inn couscousen etter ca. 15-20 min, når den har absorbert all væsken og er litt avkjølt. Etter at salaten har fått stå en times tid, kan du så smake for å sjekke om den trenger mer sitron, salt eller pepper. Eller hvis du vil ha den lun: Spis med en gang! Kan spises på egenhånd som en lett middags/lunsjrett eller som del av meze med andre småretter, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Jeg synes det er ekstra godt med grillede lammekoteletter (krydret med spisskummen, paprika og koriander) og tzatziki til.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå