Gjest Gjest Skrevet 6. juli 2006 #1 Skrevet 6. juli 2006 Hva bruker jeg den til? Har aldri kjøpt det før, og nå sitter jeg med flere kartonger med kort holdbarhet. Er det noe jeg kan bake, f.eks med kesam? Hva sammenligner man kesam med? Rømme? Kefir? (Tenkte i forhold til hva jeg kan bruke den til. ) Takker for svar.
Gjest Gjest Skrevet 6. juli 2006 #3 Skrevet 6. juli 2006 Tusen takk, Fisken! Det tenkte jeg ikke på! Fant en potetsalat jeg prøver på først. Skal grille idag
magolia Skrevet 7. juli 2006 #5 Skrevet 7. juli 2006 Kesamlapper er kjempe godt http://tine.no/page?id=28&key=17747&cat=712
ilona Skrevet 7. juli 2006 #6 Skrevet 7. juli 2006 (endret) Du kan blande kesam og pisket fløte 50/50, og bruke dette til bløtekaker ol. Smaken blir nydelig, friskere enn med bare kremfløte. Min favoritt er sjokoladerulletårte med hermetiske fersken i kesam/fløte som fylling. Du kan også lage en pai (f.eks. med jærdeig eller smørdeig) og fylle med kesam + rusiner/frukt/bær. Kesam funker som dipp på lik linje med rømme. Her kan du lese hva Kesam(=kvarg på svensk) egentligen er: http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarg Hos svenske Arla kan du søke oppskrifter, der heter "Kesam" Kesella: http://www.arla.se/Default____15931.aspx Endret 7. juli 2006 av ilona
Gjest LilSweetie Skrevet 7. juli 2006 #7 Skrevet 7. juli 2006 Her kan du lese hva Kesam(=kvarg på svensk) egentligen er: http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarg ← Tusen takk! Dette har jeg lurt på!
ilona Skrevet 7. juli 2006 #8 Skrevet 7. juli 2006 Jeg skrev der at Kesam heter kvarg på svensk. Strengt tatt heter stoffet vel kvarg på norsk også. Eller vet noen mer om det? Kesam er uannsett bare et produkt navn fra Tine.
Gjest Gjesta Skrevet 7. juli 2006 #9 Skrevet 7. juli 2006 Jeg skrev der at Kesam heter kvarg på svensk. Strengt tatt heter stoffet vel kvarg på norsk også. ← Stemmer det. Fra Tines egne sider: Sans Kesam er en mager ferskost (kvarg) med rund og fyldig smak.
Gjest tunine Skrevet 9. juli 2006 #10 Skrevet 9. juli 2006 Tunfisk-salat: Kesam er godt sammen med tunfisk; bland en bokse-tunfisk (i olje) med et par tre spiseskjeer kesam, salt, pepper, litt sitronsaft, litt chili og evt en liten box mais. godt, sundt og billig:-) - bruk som pålegg i baguetter eller pitabrød. smaker nydelig på tur !!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå